La teatrul Balsoi se ridica din nou cortina dupa sase ani

Scris de

Teatrul Balsoi din Rusia si-a redeschis portile pe 28 octombrie, la sase ani de la inceperea unor lucrari de renovare menite sa-i redea cladirii stralucirea imperiala. Evenimentul a fost marcat printr-o seara de gala, transmisa in direct in 36 de tari.

Reconstructia, ale carei costuri oficiale s-au ridicat la aproximativ 500 de milioane de euro, a vizat, pe de o parte, consolidarea cladirii care risca sa se prabusesca si era deteriorata in proportie de 70% si, pe de alta parte, redarea aspectului pe care teatrul il avea in secolul al XIX-lea, in vremurile sale de glorie.

Odata cu renovarea a fost imbunatatita si acustica teatrului care fusese afectata de lucrarile de constructie a metroului, din anul 1930. In plus, teatrul a fost dotat cu echipamente de scena ultaramoderne, iar suprafata sa a fost dublata. De asemenea, a fost construita o noua sala subterana care isi schimba forma si poate fi folosita in egala masura ca studio de inregistrari, ca loc de repetitie pentru cor si orchestra si care poate gazdui 300 de spectatori.

Redeschiderea teatrului Balsoi, programata initial pentru anul 2008, a fost amanata de mai multe ori, iar lucrarile de renovare au fost marcate de unele scandaluri de coruptie.

Sursa: La voix du nord
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.