Lansare de carte: “Incepem coborarea” de James Meek

Scris de

James Meek- Incepem coborareaEditura Humanitas Fiction si Libraria Humanitas din Fundul Curtii lanseaza romanul “Incepem coborarea” de James Meek. Lansarea de carte va avea loc in Gradina de la Green Hours (Calea Victoriei nr. 120), joi, 15 septembrie, de la ora 19:30.

Cunoscut pentru bestsellerul international “Un gest de iubire”, James Meek este un scriitor si un jurnalist englez, fost corespondent de razboi pentru prestigiosul cotidian “The Guardian”, pana in 2006, cand a renuntat la jurnalism pentru a se dedica scrisului. Relatarile sale din punctele cele mai fierbinti ale globului i-au adus numeroase distinctii britanice si internationale. Fiind una dintre vocile cele mai originale si valoroase ale romanului contemporan britanic, James Meek pune in ecuatie in acest roman contradictiile si implicarile vietii de scriitor si de reporter de razboi.

“Un roman puternic, cat se poate de veridic, despre iubire, prietenie si incercarea de a ramane onest intr-o lume care si-a pierdut increderea in certitudini”, spun cei de la New Statesman.

Personajul principal, Adam Kellas, un alter ego al autorului, este corespondent in Afganistan la sfarsitul lui 2001. Povestea de iubire dintre el si Astrid Walsh, corespondent american, poarta pecetea circumstantelor extreme in care a luat nastere: este scurta, intensa si se sfarseste inexplicabil. Impresionantele scene din Afganistan puse in oglinda cu petrecerile din restaurantele selecte din Londra ofera o perspectiva complexa asupra lumii contemporane aflate in criza.

Printre invitatii la eveniment se numara  jurnalista Carmen Gavrila, corespondent de razboi Radio Romania, scriitorii Radu Paraschivescu, Cristian Teodorescu si Denisa Comanescu, director editorial Humanitas Fiction. Actrita Dana Dogaru va citi un fragment din carte.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.