Lansari de carte si alte evenimente la Targul Gaudeamus

Scris de

Targul International de Carte Gaudeamus va incepe maine, 23 noiembrie 2011, la Complexul Expozitional Romexpo. Vor avea loc diferite lansari de carte, dar si alte evenimente.

Miercuri, 23 noiembrie, ora 16:00:
lansarea cartii Societatea vie. Proiect Romania 2020 de Gheorge Falca, la care vor participa Gheorghe Falca, Valeriu Stoica si Emil Dinga. Lansarea va avea loc la standul Curtea Veche Publishing.

Joi, 24 noiembrie:
ora 14:00: evenimentul de lansare dedicat volumului Biletul de iesire din criza scris de Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR. Alaturi de autor, vor participa la eveniment Bogdan Chireac, Cristian Hostiuc, Emil Hurezeanu si Robert Turcescu.
ora 16:30: lansarea cartii Evul mediu. Arhitectura si muzica de Adrian Leonard Mociulschi. La eveniment vor particupa Adrian Leonard Mociulschi, ES Ambasadorul Poloniei, dl Marek Szczygiel, Dan Mircea Cipariu, Prof. Dr. Dan Dediu si Catalin Sava.

Vineri, 25 noiembrie:
ora 16:00: Dupa 50 de ani… dezbatere in jurul unei personalitati fascinante – Ion Barbu/Dan Barbilian. Evenimentul va fi moderat de Acad. Basarab Nicolescu; vor participa Theodor Codreanu, Mircea Colosenco, Pompiliu Craciunescu, Radu Gologan, Acad. Solomon Marcus şi C. D. Zeletin.
ora 18:30: lansarea urmatoarelor volume din colectia Stiinta, spiritualitate, societate: Basarab Nicolescu, De la Isarlik la Valea Uimirii, vol. I – Interferente spirituale, vol.II – Drumul fara sfarsit; Pompiliu Craciunescu, Vintila Horia: transliteratura si realitate si Keith Ward, Marile intrebari din stiinta si religie. La lansare vor participa Irina Dinca, Sorin Lavric, Acad. Basarab Nicolescu, Horia-Roman Patapievici si Mihai Sora.

Sambata, 26 noiembrie
ora 12:00: in cadrul evenimentului La masa cu dr. Mihaela Bilic, va avea loc lansarea volumului Sanatatea are gust, de dr. Mihaela Bilic. Evenimentul va avea loc la standul Curtea Veche Publishing si ii va avea ca participanti pe Mihaela Bilic si Cristina Copos.
ora 14:30: se va lansa volumul Epoca de aur a incertitudinii de Adrian Cioroianu, la care vor participa: Adrian Cioroianu, Ovidiu Nahoi si Luca Niculescu.

Duminica, 27 noiembrie
ora 12:00: lansarea volumului Reflexii si reflexe. Aforisme vesele si triste de Cornel Regman, la care vor participa Stere Gulea, Emil Hurezeanu si Stefanita Regman.
ora 14:00: lansarea volumelor Cei o suta – Diavolul argintiu, Cei o suta – Secretul Florenta si Cei o suta – Culoarul templier de Gheorghe Schwartz. La lansare vor participa Gheorghe Schwartz si Caius Dobrescu. Evenimentul va avea loc la standul Curtea Veche.

Grupul Editorial Trei va fi prezent la Targul International de Carte Gaudeamus la standul 16 cu noutati editoriale variate, reduceri si evenimente.

Vineri, 25 noiembrie:
ora 18:30: va avea loc cea de-a 11-a editie a Cercului Poetilor Aparuti, ce il va avea ca invitat pe George Nechita. Acesta va citi din cartea sa de debut, Parti juvenile, intinse, publicata de Editura Pandora M. Evenimentul va avea loc la standul Institutului Cultural Francez si va fi moderat de Svetlana Carstean.
Sambata, 26 noiembrie
ora 17:30: lectura bilingva a romanului Alte vieti decat a mea (Emmanuel Carrere), publicat de Editura Trei. Vor citi Marius Manole in limba romana si Faustine Vega in limba franceza.

In perioada targului Gaudeamus, iubitorii de lectura vor putea beneficia de o reducere de 30% la cartile editurilor Trei, Pantora M si Lifestyle Publishing.

Editura Vellant va fi prezenta la parter, la standul 18 cu un amestec de povestiri, poezii si povesti care vor transforma sfarsitul de an intr-un prilej de lectura pentru cititorii amatori de carti frumoase.

Pe lista de titluri noi se regasesc:

Serafimul si Zambezi. Integrala prozei scurte, Muriel Spark
Versez, de Iv cel naiv
Povestea lui Harap-Alb, de Ion Creanga

Sambata, 26 noiembrie, pasionatii de arta contemporana sunt asteptati la standul Vellant sa discute despre colectia de arta de la Vellant si chiar sa isi bea cafeaua impreuna cu o parte din artistii inclusi in albumele Colorand Griul si Colorand griul. Starea de spirit, coordonate de Cosmin Nasui.

Duminica, 27 noiembrie, cititorii vor avea ocazia sa discute despre poeziile lui Iv cel naiv si despre colectia pentru copii, Pasarea maiastra, care va include povesti romanesti bogat ilustrate de artisti romani.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.