Romania participa la Simpozionul International de Sculptura in Ceara

Scris de

Bogdan Adrian Lefter va reprezenta Romania anul acesta la Simpozionul International de Sculptura in Ceara din Thailanda (The 2012 Ubon International Wax Sculpture).

Aflat la cea de-a 7-a editie, Simpozionul International de Sculptura in Ceara din Thailanda se numara printre cele mai exclusiviste evenimente din lume dedicate sculpturii, stiut fiind faptul ca desi anual aplica sute de artisti, in final sunt alesi doar 9 sculptori.

“Sunt foarte bucuros si mandru ca am fost ales sa particip la acest simpozion. Dincolo de faptul ca este un obiectiv important pe care l-am atins ca artist, participarea la acest simpozion de sculptura este o onoare pentru mine ca sculptor roman pentru ca imi reprezint din nou tara la nivel international si in acelasi timp este o oportunitate pentru Romania care, alaturi de tari recunoscute pentru mediul artistic bogat precum Japonia, Argentina, Turcia, China, isi face vizibila forta artistica si culturala pe care o are”, a declarat Bogdan.

In perioada 18 iulie – 5 august artistul roman va participa la acest important simpozion de sculptura cu o lucrare intitulata Elements of Life, o reinterpretare a concetului steaua vietii. “Lucrarea mea este compusa din 5 piramide echilaterale intersectate care pot fi interpretate ca o redare tridimensionala a pentagramei, cunoscuta si sub numele de steaua vietii, fiindu-i asociata sine qua non legatura dintre spirit si celealte elemente ale fiintarii: pamant, apa, foc si aer. Fiecarei piramide care compune lucrarea mea ii revine rolul de a reprezenta cate unul din cele cinci elemente ale vietii”.

Artistul roman Bogdan Adrian Lefter a mai participat si in alti ani la evenimente internationale prestigioase dedicate sculpturii precum:

– Concursul International de Sculptura in Nisip din Rorschach, Elvetia unde a castigat locul I,

– Concursul International de Sculptura in Zapada din– Pontresina, Elvetia unde s-a clasat pe locul II,

– Simpozionul International de Sculptura din Changchun, China.

De fiecare data, Bogdan a reusit sa se detaseze de ceilalti concurenti prin originalitatea si monumentalitatea lucrarilor sale. Renne ii ureaza mult succes!

Autor: Iulia Carbunaru

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.