De la Rebecca, cu dragoste obsesiv-nemarginita

Scris de

The Roommate- afisFilmul The Rommate contrazice din prima doua impresii pe care ti le poti face privind afisul si trailer-ul: este un thriller, si doi, psihologic. Abia dupa vizionarea filmului iti dai seama ca afisul, aparent simplu, merita o grafica mai exploziva precum temperamentul agitat al celor doua personaje feminine: Rebecca (Leighton Meester) si  Sara (Minka Kelly). Trailer-ul face trecerea prea brusca de la colega de camera cuminte la ucigasa maniaca.

Suspansul este mereu inecat de povestea liceana (da, liceana, nu universitara), de valva actiunii previzibile: o tanara indragostita care adopta comportamenul unui iubit gelos. Scenele de suspans presarate cu crima sau razbunare sunt rezultatul unei reactii firesti al unei iubiri obsesive. Uneori explozive si expansive, scenele capteaza prin intensitate si background muzical, desi in fond, pana si violenta Rebeccai pare a fi previzibila.

Intre povestea nascuta in campus si finalul cand mai toate personajele principale sunt ranite pare o ruptura brusca, ce face ca actiunea sa fie discontinua. Planurile decurg consecutiv, dupa rasul din club sau cafeaua din campus, urmeaza o noapte în care Rebecca ameninta, urmareste sau chinuie pe cineva. Zambetele largi si gesturile prietenesti ascund otrava. Luxul, masina Porche si hainele din revista Vogue ale Rebeccai imbraca o minte chinuita de obsesii.

Filmul capteaza prin incertitudinea obsesiei Rebeccai care nu e pe deplin elucidata nici la sfarsit. Ea se zbate intre diferite tipuri de obsesie manifestate in acelasi tip brutal. Bila alba se da pentru ca filmul nu trateaza istoria unei boli psihice si nu analizeaza cauzele familiale sau sociale, pastrand aerul de distantare si premeditare. Urmeaza inca una pentru culorile peliculei apropiate de mediul inchis al campusului sau al cladirilor in care personajele sunt surprinse mereu. Este un film al interiorizarii si al spatiului inchis in care razbunerea izbucneste fierbinte. Pana si scenele de dragoste sunt sub aparenta urii ce fierbe.

Pelicula e atractiva prin sound, prin viata de campus lipsita de probleme, unde 16 milioane de studenti in SUA isi gasesc anual colegi de camera.

Filmul se poate viziona la Hollywood Multiplex, Bucuresti Mall.

Sursa: Renne
Sursa foto: IMDb

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.