Nintendo, atacata de hackeri inainte de prezentarea noii console

Scris de

Japonezii de la Nintendo au anuntat azi ca un server al sau din SUA a fost atacat de hackeri, dar nicio informatie privind datele personale ale clientilor nu a fost compromisa.

Aceasta este prima oara cand gigantul japonez al jocurilor a fost victima a unui atac. Rivalii de la Sony au fost, insa, loviti fara incetare timp de doua luni, dupa ce compania a trimis in justitie utilizatori care au hackerit dispozitivele sale pentru a le da noi functionalitati. Chiar vineri, grupul de hackeri LulzSec a expus inca un milion de conturi personale, dupa ce a spart Sony Pictures. Anterior, alte 100 de milioane de conturi au fost sparte de pe Play Sation Network, serviciul Qriocity sau Sony Entertanment Online.
LulzSec a postat pe internet date ale configuratiei unui server Nintendo. Dupa ce a postat datele online, grupul a spus pe Twitter ca nu a intentionat atacarea companiei, si ca “spera sincer” ca Nintento sa acopere gaura de securitate.
Atacul vine in momentul in care Nintento se pregateste sa lanseze in aceasta saptamana e-Shop, un magazin online pentru posesorii de console de mana 3DS sa poata descarca jocuri.

De asemenea, Nintendo va lansa la E3, Mecca industriei jocurilor, o noua consola, urmasa a modelului Wii. Cu numele de cod “Project Cafe”, noua consola va avea un procesor AMD RV770 de 766 MHz, 512MB de XDR2 DRAM, suport Blu-ray, HD video si compatibilitate atat cu jocurile GameCube, cat si cu Wii. De asemenea, va avea un controller special, cu ecran color incorporat.

Nintendo este unul dintre “victimele” Apple, al carui iPhone a devenit o masina de jocuri si a inceput sa infunde compania japoneza.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. ufo says:

    prezent are A!

  2. Alex Sima says:

    A, si hackerit nu exista in limba romana 😉

  3. Exista acum… Ce, angrosist n-avem? 🙂
    Macar de-as fi inventat eu expresia

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.