“Hanna”, o fata bataioasa

Scris de

“Hanna” este un film de actiune despre o domnisoara, in varsta de 16 ani, care ucide cu sange rece si mutilieaza inamicii in variate feluri. Suna destul de distractiv, nu? In mare parte este.

Intr-o padure inzapezita, departe de civilizatie, Erik (Eric Bana), tatal domnisoarei mai sus mentionate, isi invata fiica sa lupte, sa supravietuiasca, iar pentru educatie foloseste enciclopedia. Erik o pregateste pe Hanna pentru o misiune speciala: sa o ucida pe Marissa Wringler.

Imediat va veti da seama ca filmul prezinta povestea unei razbunari. Insa veti afla motivul pentru care Erik a pregatit-o pe Hanna ca un asasin doar spre final. Asta deoarece scenaristii nu va arunca toata povestea in fata, ci dozeaza bine si usor informatiile, care se completeaza puzzle-ul. Chiar daca nu este un puzzle original, tema filmului fiind redata si in alte dati, aici este o premisa buna pentru film de actiune placut.

“Hanna” exceleaza la scenele de actiune. Bataile coregrafiate sunt excelente si filmate cu bun simt, asa incat poti vedea ce se intampla pe ecran. De multe ori, in acest gen de filme, camera se misca peste tot si ies doar scene haotice. In “Hanna” nu este cazul. O sa va placa momentele de actiune, mai ales pentru ca sunt acompaniate de o muzica antrenanta.

Regizorul, Joe Wright, trebuie laudat, avand in vedere ca este primul sau film de actiune. Mai are la activ pelicule precum “Atonement” si “Pride and Prejudice”, iar acest lucru se vede si in “Hanna”. Joe Wright ne arata si partea sa sensibila prin imagini frumoase cum ar fi scena din cort. Hanna vorbeste cu Sophie sub o lumina galbuie, in timp ce noi urmarim planuri in detaliu, bine realizate: ochiul albastru al Hannei, buzele rozalii ale Sophiei sau o parte dintr-un umar.

Pe langa calitatea filmarii avem parte si de un joc bun din partea actorilor. Eric Bana se descurca in rolul unui fost spion CIA si joaca bine scenele de actiune. Cate Blanchette este extraordinara in rolul inamicului. Tot timpul este rece, calculata, eleganta si nemiloasa. Pentru ca acest film sa aiba succes era necesar ca Saoirse Ronan (Hanna) sa interpreteze cu succes rolul. Exact asta face. Se descurca foarte bine in scenele de actiune, dar reuseste sa ne arate si partea copilaroasa a unei fete de 16 ani. E frumoasa, carismatica si tot timpul arata ca un mic pui de lup, cu parul ravasit, uimit de lume, iesit pentru prima data din padure.

Singura problema este la capitolul de scenariu. Da, este un film de actiune si de obicei povestea cade pe planul doi. Doar ca odata ce ai aflat cum sta treaba cu Hanna, nu mai esti atat de interesat de restul povestii si vrei sa vezi sfarsitul. Insa finalul se lasa asteptat pentru ca filmul se intinde aproape doua ore.

Mergeti si vedeti “Hanna” daca aveti chef de un film de actiune bine realizat, cu actori buni, dar care are in spate o poveste simpla, fara pretentii.

Nota 3/5

Filmul ruleaza la Hollywood Multiplex.

Sursa: Renne
Sursa foto: BeyondHollywood

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.