“Hesher”, antidepresiv

Scris de

In „Hesher” intalnim doua mari teme: depresia provocata de pierderea cuiva drag si incercarea de revenire la normal.

Hesher (Joseph Gordon-Levitt), un rocker, tatuat, cu parul lung si lipsit de inhibitii se instaleaza in viata unei familii lovite de depresie. TJ sufera pentru ca si-a pierdut mama si incearca cu orice pret sa se tina de ultimul lucru atins de mama lui cat era in viata, iar Paul este intr-o depresie cronica si nu poate accepta moartea sotiei. Hesher da buzna in viata lor, aparent fara niciun scop.

Hesher este haosul intruchipat. Vorbeste despre ce-i vine in minte, incendiaza lucruri si, in general, face ce vrea. El este haosul menit sa sparga rutina vietii celor doi (TJ si Paul) pentru a-i scoate din ascunzatoare. Nu e ceva original, dar este o abordare interesanta, aproape violenta, si amuzanta pe alocuri.

Hesher gaseste cele mai simple solutii la problemele prin care toti am trecut cel putin o data. Scenariul este bine inchegat, fara sa straluceasca, dar are si metafore frumoase (sarpele care a luat frica soarecelui etc).

Regizorul/Co-scenarist, Spencer Susser, isi face debutul in lung metraj cu acest film. Reuseste sa duca la capat cu brio acest proiect, dar nu iese in evidenta cu ceva anume.

Joseph Gordon-Levitt demonstreaza din nou ca este unul dintre actorii de viitor de la Hollywood. Deja are multe filme bune la activ si se pare ca nu se va opri prea curand. Nu mai este deloc tipul romantic, naiv din „500 Days of Summer”, ci este energetic, vulgar, cu pofta de mancare si caruia ii cam place focul.

Personajul lui Natalie Portman este  in plus, singura justificare de a aparea pe ecran este faptul ca afecteaza dinamica relatiei dintre Hesher si TJ. Rainn Wilson (Dwight din „The Office” pentru multi dintre noi) este si el complet schimbat. Barbos, trist, depresiv. Intruchipeaza bine barbatul care si-a pierdut fiinta iubita. Trebuie sa vorbim putin si de Devin Brochu (TJ), si el un debutant (a mai jucat in doua filme, insa rolul mici). Se descurca, dar in partea a doua cand este mai nervos, scos din sarite, nu convinge.

„Hesher” nu aduce o metoda revolutionara de tratarea depresiei, ci o face intr-un mod interesant, fara ocolisuri.

Nota 2,5/5

Sursa: Renne
Sursa foto: TheCinemaSource

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.