“Midnight in Paris”, ghidul saracului pentru Paris

Scris de

„Midnight in Paris” este visul implinit al tuturor nostalgicilor. Daca te-ai vazut plimbandu-te pe strazile Parisului anilor 20, daca ti-ai imaginat o discutie cu Hemingway sau Dali sorbind o bautura intr-o cafenea, atunci filmul asta este pentru tine.

„Midnight in Paris” are ca premisa calatoria unui cuplu (Gil si Inez) in orasul indragostitilor, Paris. Gil iubeste orasul, ii plac strazile, cafenelele, atmosfera si ar dori sa traiasca acolo, dar viitoare lui sotie, Inez, o fire mai practica, nu vede Parisul la fel de romantic. Ea prefera sa asculte aberatiile prietenului ei Paul despre o opera de arta sau un autor. Intr-o seara, in drum spre hotel, Gil se pierde si miezul noptii il gaseste pe strada. O masina de epoca se opreste in fata lui, apoi este invitat de cateva persoane la o petrecere. Acolo da nas in nas cu Scott si Zelda Fitzgerald, apoi ii intalneste pe Hemingway, Picasso si multi altii. Si tot asa alunca din ce in ce mai mult pe panta trecutului.

Scenariul nu este unul extraordinar de original si ridica pe un piedestral: nostalgia trecutului – foarte seducatoare. Ar fi fost interesant de vazut si abordarea ideii: cultura nu moare, e vie si se transmite din generatie in generatie, unindu-ne. Insa acest subiect nu este atins. Oricum, ceea ce este, este foarte bine realizat. Are umor, replicile personalitatilor (cum ar fi Hemingway sau Dali) sunt foarte bine alese. Hemingway vorbeste despre femei si vanatoare, Dali vede rinoceri, iar Zelda are o personalitate exploziva.

Productia filmului este excelenta. Woody Allen face o treaba buna la regie si reuseste sa redea un Paris care-ti ramane pe retina si dupa ce filmul s-a terminat. Costumele, decorurile se ridica la inaltimea peliculei si sunt foarte bine alese. Ah, sa nu uit si de muzica. Coloana sonora este excelenta cu infuzii de muzica frantuzeasca si cu melodiile lui Cole Porter.

La capitolul actorie nu pot sa ma plang. Owen Wilson, chiar daca are in repertoriu niste filme foarte proaste, merge aici si exprima foarte bine tipul acela de scriitor, nostalgic dupa vremurile bune pentru romane. El spera  ca daca bea si el un vin unde a baut si Fitzgerald poate devine si el la fel de mare.

Rachel McAdams interpreteaza bine rolul unei femei usor impresionabila de datele turuite de Paul, dar care ramane imuna la farmecele orasului. Marion Cotilard, ca de obicei, este excelenta si adorabila in rolul muza pentru artistii vremii, iar accentul frantuzesc este irezistibil. Notabila a fost prestatia  lui Kurt Fuller (John- tatal lui Inez) si cea a lui Corey Stoll (Hemingway). Pe ecran mai apar si Adrien Brody sau Carla Bruni.

Per total, „Midnight in Paris” este o comedie romantica reusita, iar fanii lui Woody Allen si iubitorii Parisului trebuie sa vada acest film.

Nota 4/5

Sursa: Renne
Sursa foto: OnlineMoviesHut

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.