Angela Merkel: nu exista nicio solutie “big bang” pentru criza

Scris de

Angela MerkelCancelarul german Angela Merkel nu crede in existenta unei solutii miracol pentru zona euro, dupa cum a declarat vineri in cadrul congresului anual al sindicatului german IG Metall, la Karlsruhe. Ea a subliniat si ideea unei taxe pe tranzactiile financiare mondiale.

Urmatorul summit al zonei euro nu va reusi sa rezolve definitiv criza datoriilor, a prevenit Merkel: “Nu exista o solutie unica, nu exista o solutie big bang“.

Ea a mai adaugat ca o reducere a datoriei Greciei nu va mai constitui solutia salvatoare. Angela Merkel si-a reafirmat scepticismul in privinta eficacitatii “euro-obligatiunilor”. “Ele nu mai reprezinta o solutie miracol”, a spus ea, judecand ca “in situatia actuala, ele nu vor fi un ajutor”.

Pe de alta parte, ea a sustinut taxa pe tranzactiile finaciare: “nu este posibil ca cei care se afla in afara zonei euro si ne cer mereu ajutorul impotriva crize sa refuze in acelasi timp instaurarea unei taxe pe tranzactiile financiare”.

Declaratiile cancelarului au loc in timp ce europenii vor sa convinga celelalte mari puteri mondiale sa stopeze criza datoriilor din zona euro. Ministrii de finante si sefii bancilor centrale ale tarilor bogate s-au reunit vinerea aceasta la Paris pentru a pregati summitul G20, planificat pentru 3 si 4 noiembrie 2011.

Participantii G20 cauta solutii pentru criza din zona euro, pentru a evita o contagiune a economiei mondiale.

Autor: Ioana Brinzei

Sursa: La Tribune
Sursa foto: The Guardian

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.