“X-Men: First Class”, un film de prima clasa

Scris de

x-men-first-class-poster “X-Men: First Class” este un prequel, daca vreti sa-i spuneti asa. Celalate filme din seria X-Men s-au axat pe rivalitatea dintre Magneto si Profesorul X. Acest  film ne duce la inceputuri si ne arata cum a inceput ea. Desi stim finalul, “X-Men: First Class” nu este o pierdere de timp.

In acest film vedem cum Erik ajunge Magneto, cum Charles Xavier devine Profesorul X, cum s-a infiintat X-Men si prima iesire in lume a mutantilor. Charles si cu Erik lucreaza impreuna pentru a-l invinge pe Sebastian Shaw (Kevin Bacon), care dorea un al treilea razboi mondial. Astfel ar distruge omenirea, dar mutantii ar supravietui si pe unii dintre ei i-ar face mai puternici.

Pentru ca finalul este arhicunoscut, nici scenaristi nu au punctat pe asta, in schimb au creat un scenariu fluent cu momente amuzante si bine proportionat cu actiune. Deoarece este un film din seria X-Men trebuia sa se vorbeasca si de acceptarea de catre societate a mutantilor. Oamenii se tem de ei si de puterile lor si nu stiu daca ar trebui sa-i accepte sau sa-i elimine.

Dar inainte ca societatea sa-i tolereze, muntantii trebuie sa se accepte pe ei insasi. Pe langa poveste, este interesant de urmarit relatia dintre cei doi prieteni-viitori dusmani (Magneto-Profesorul X). Sa vezi cum se dezvolta, cum se ajuta. Desi stii ca Erik vrea sa elimine oamenii, rationamentul lui este unul solid si te face sa crezi in el in defavoarea lui Xaviour.

Interactiunea reusita este data si de jocul actorilor (James McAvoy ca Charles Xavier si Michael Fassbender ca Erik). Amandoi interpreteaza bine si creeaza personaje credibile, insa Fassbender e mai dinamic decat McAvoy. Insa, pana la urma, in cate moduri poti sa-ti folosesti puterile telepatice (Charles Xavier). Kevin Bacon face un joc bun in rolul tipului rau, iar January Jones (Betty Draper-“Mad Men”) in rolul lui Emma Frost are o prezenta placuta pe ecran.

Matthew Vaughn a fost o alegere buna pentru postul de regizor. Acesta mai are la activ filme precum: “Layer cake,” “Kick-Ass” sau “Stardust”. Filme care merita atentia noastra. Aici reuseste sa creeze bine scenele de actiune, iar efectele speciale sunt folosite moderat si nu ai impresia ca te uiti la un film de animatie.

X-Men: First Class” este un blockbuster de vara. Desi nu surprinde la capitolul poveste, are personaje credibile, interpretate cu succes de catre actori. Are unele momente de umor, scenele de actiune sunt realizate cu gust si este placut sa-l urmaresti. Numai ca nu aduce nimic pentru a-l scoate in evidenta.

Nota 3,5/5

Sursa: Renne
Sursa foto: Onlinemovieshut

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.