Atentionare de la Bruxelles: luati-ne banii cu cap!

Scris de

Comisia Europeana (CE) a atentionat Guvernul ca proiectul Acordului de Parteneriat transmis catre Bruxelles trebuie refacut pana in luna septembrie. Potrivit CE, acestea este incoerent si fara prioritati clare. Practic, Acordul de Parteneriat stabileste modul de utilizare al banilor comunitari pentru 2014-2020.

“Ca observatii orizontale asupra proiectului de document, responsabilii Comisiei au subliniat urmatoarele: lipsa unei identificari clare a nevoilor si prioritatilor de finantare pentru urmatoarea perioada de programare; incoerenta documentului si lipsa unei orientari strategice in abordarea obiectivelor tematice, respectiv necorelarea acestora cu prioritatile; necesitatea preluarii obiectivelor si abordarii strategice din documentul de pozitie al Comisiei, document agreat de autoritatile romane, dar si corelarea cu Strategia Europa 2020, cu recomandarile specifice de tara, respectiv cu Planul National de Reforma”, releva documentul.

Problemele au fost reclamate, conform unui document oficial obtinut de Mediafax, la inceputul lunii iulie.

Dupa ce Programul Operaţional Sectorial Transport (POS T) 2007-2013, program destinat finanţarii unor proiecte strategice pentru România in domeniile rutier, feroviar si naval, a fost suspendat un an de zile, nici de aceasta data lucrurile nu par sa stea prea bine.

Astfel, potrivit documentului, „a fost semnalata si lipsa unui Master Plan pe Transport, ale carui prioritati sa fie redate in document, atragandu-se atentia ca obiectivul nu va fi luat in discutie decat atunci cand Master Planul va fi finalizat si ca, in plus, exista pericolul ca intregul program operational preconizat pentru marile proiecte sa fie blocat in absenta acestui Master Plan.”

Potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, in Romania, rata de absorbţie curenta a fondurilor europene a ajuns la peste 19%.

Sursa: RENNE
Sursa foto: www.eda.europa.eu

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.