Banii

Scris de

Iata ca incet dar sigur am ajuns si aici. La o predictie care a fost luata in deradere atunci cand Cantona a incercat sa semene primele seminte. Incercarea fotbalistului a fost un esec pentru ca a fost conceputa ca un protest. Ceea ce se intampla azi nu mai este insa protest ci un semn clar de panica. Intemeiata oare? Sigur ca da! Pentru cei care nu au memoria prea scurta si isi mai amintesc de falimentul Argentinei.

Cei care trebuie, deci cei care au contribuit din greu la falimentul tarii amintite, baieti si fete cu precadere din “strainezia”, activi in asa numitele mari corporatii, si-au scos banii in decursul unei nopti din tara. Ceilalti, populimea, s-au trezit a doua zi cu conturile bancare blocate. Graficul pe care il vezi arata clar directia pe care au luat-o banii din conturile grecesti si mai nou si cei din cele italiene. In Grecia picajul devine inspaimantator aducand la lumina faptul ca tot mai multi oameni incep sa inteleaga ceea ce se intampla.

Isi scot banii denominati in euro, pentru ca o drahma devaluata, chiar daca nu cu 80%, le va putea manca peste noapte o mare parte din economii. In alta ordine de idei! Cine ar fi acela care mai are picioarele pe pamant si care ar vrea sa se trezeasca cu contul blocat. In situatia de fata ce-i in mana nu-i minciuna. Tine cont si de faptul ca doamna Lagarde, ciuleste acum urechile bine ca sa auzi ca este vorba de insasi sefa FMI, a plecat. Unde? De ce? In Rusia si China ca sa cerseasca bani. Nu stiu daca iti sare cumva in ochi paradoxul.

Fondul Monetar International falimentar a plecat la cersit pentru sine, dar si pentru tarile bogate si ”supra democratice” din Europa. De la tari care au in momentul de fata un venit de cateva sute de dolari pe cap de locuitor. Nu stii pur si simplu daca ar trebui sa razi sau sa plesnesti in hohote de plans uramarind aceast joc deplorabil. Crede oare doamna Lagarde ca va mai gasi alti idioti in afara celor de la BCE care sa vrea sa cumpere murdarii? Poate ca da, dar eu sunt aproape convins ca va reveni dezamagita din aceasta cruciada si cu buzunarele goale.

Ceasul a batut 12 si e prea tarziu. Dupa colapsul Lehman toata sandramaua de cazinouri numite banci trebuia lasata sa plesneasca. Ar fi uramat o criza dura care ne-ar fi scutit totusi de afirmatii tip Blankfein: We are doing God’s work. Ba mai mult! Am fi fost scutiti si de scenariul la care am fost martori si in care bancile falimentare salvate de state plateau bonusuri de miliarde de dolari sefilor si angajatilor care au continuat cu specula, exact la un an dupa catastrofa Lehman, in 2010. Fara aceste banci si fara aceste prostituate politice care conduc lumea am fi inceput sa vedem de acum lumina de la capatul tunelului.

In situatia de azi nici macar tunelul nu se mai vede. Se aude totusi in vazduh ecoul unui strigat penibil: “We saved the world”. Un strigat lansat de un alt bancher care a fost ales mai apoi omul anului 2009. Un bancher pe care eu il vedeam atunci hulitul si injuratul anului 2012. Vom vedea in curand daca perceptia mea a fost corecta sau nu. In opinia mea acesti banditi ar trebui bagati toti in galere.

Ca sa fim cinstiti si sinceri cei de azi nu sunt insa singurii vinovati. Asternutul a fost pus cu grije timp de mai bine de 80 de ani, de catre aproape toti politicienii perindati pe la putere si chiar de catre populatiile care i-au votat. Cei de azi mai pot fi insa invinuiti, printre altele, si de inalta tradare. Pentru ca si-au vandut tarile si popoarele din care fac parte. Pentru a-si salva propria piele si pielea tuturor acelora care fac parte din aceeasi tagma cu ei. Acum oamenii nu fac altceva decat sa reactioneze la fel, vrand sa-si salveze si ei o bucatica de piele, din cea pe care le-au mai lasat-o bancherii si politicienii.

Actiunea se va raspandi destul de rapid dupa parerea mea si spre celelalte tari afectate, atunci cand panica va cuprinde suficient populatiile. In rest nu ma mira deloc batalia pe care o duc birocratii pentru prezervarea UE. Au luat bani grei pentru prestatii de nimic, precum simpla semnare a condicii de prezenta. Nu e de mirare nici faptul ca personaje precum EBA, Vadim Tudor si Becali nu sar in ochii nimanui.

”Aluatul” din parlamentul european este facut se pare din materiale similare celor becalicesti, parand astfel sa poata asimila trioul amintit fara nici o frictiune. Ba mai mult! Eu cred ca pana la urma tipul de oameni amintiti  incepe sa le si convina celor de la UE. Astia fac si mai putin decat nimic, usurand astfel dezvoltarea fasoanelor dictatoriale care au inceput in ultimul timpt sa sara tot mai des in ochii tuturor acelora care ii tin deschisi.

Sursa: Renne
Sursa foto: Bloomberg

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.