Problema imigrantilor pune Londra in dificultate

Scris de

Ministrul de Interne britanic, Theresa May, se afla in mijlocul unui scandal, dupa ce a autorizat slabirea controlului frontierelor. Decizia sa a dus la suspendarea sefului Politiei de Frontiera si a altor doi responsabili. Desi si-a recunoscut greseala, Theresa May a afirmat ca nu va demisiona din functia de ministru de Interne. Primul-ministru britanic, David Cameron, se afla si el intr-o situatie jenanta, dat fiind faptul ca rezolvarea problemelor de imigrare era una dintre prioritatile sale.

Acordul dat de Theresa May pe data de 28 iulie avea ca scop facilitarea si accelerarea procesului de trecere a frontierelor, si asa destul de aglomerate in acea perioada. Ministrul isi asuma faptul ca nu s-a consultat cu primul-ministru sau cu Parlamentul, dar adauga ca Agentia pentru Frontiere a extins masurile si pentru imigrantii ce nu faceau parte din Uniunea Europeana. Ea a demarat trei anchete pentru a face lumina in acest caz. Intre timp, Agentia pentru Frontiere a  recunoscut ca a pierdut urma a 120.000 de peroane care cerusera azil politic in urma cu sase luni.

Opozitia si sindicatele vad in aceasta polemica efectele negative ale politicii de austeritate impusa de guvern, care pana in 2015 prevede o reducere a personalului de 25%. Simplificarea procedurii de control la punctele de frontiera a permis intrarea in tara a unui numar mare de persoane aflate in cautare de locuri de munca. Acest lucru a determinat o sporire a lucrarilor agentilor economici, care se confruntau cu o reducere a efectivului de personal.

Autor: Oana Barbu

Sursa: Le Figaro
Sursa foto: Top News

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.