Warren Buffet vaneaza “elefanti” dupa ce a facut 13 miliarde $ profit in 2010

Scris de

Miliardarul Warren Buffett a condus Berkshire Hathaway la realizarea unui profit net de 13 miliarde de dolari, in crestere cu 61% fata de 2009. Cu 38 de miliarde de dolari la pusculita, faimosul “Oracol din Omaha” iese la “vanatoare de elefanti” iar degetul il mananca sa apese pe tragaci.

Acestea sunt expresiile pe care chiar el le-a folosit in celebra sa scrisoare catre investitori, asteptata ca un adevarat buletin despre starea natiunii de catre americani. Buffett a subliniat achizitia de 26 de miliarde de dolari a transportatorului feroviar Burlington Santa Fe, spunand ca transportul pe calea ferata este viitorul deoarece este mai ieftin si mai putin poluant. Buffett a mai precizat ca vrea sa faca achizitii majore si piata imobiliara isi va incepe revenirea in urmatoarle 12 luni.

Profitul Berkshire este comparabil cu cel al HSBC, cea mai mare banca europeana, care a realizat anul trecut un rezultat net 13,2 miliarde de dolari.

Sursa: New York Times
Sursa foto: Mopo.ca

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.