Capitalizarea Apple, cat 32 de banci din zona euro

Scris de

Goliatul pus pe picioare de Steve Jobs e de neoprit. Dupa ce a devenit cea mai valoroasa companie a lumii si a depasit Exxon, capitalizarea Apple e acum mai mare decat a primelor 32 de banci din zona euro adunate, scrie Reuters.

Remarcabilul rezultat include o serie de giganti bancari precum Deutsche Bank din Germania, BNP Paribas si Societe Generale din Franta, Unicredit din Italia sau Banco Santander din Spania.

Mare parte din rezultat vine din faptul ca vineri actiunile bancilor europene au scazut cu inca 4%, dupa furtuna financiara legata de drama datoriilor de stat si a retrogradarii SUA de catre Standard & Poor’s. Valoarea totala a actiunilor bancare europene tranzactionate pe burse era de 340 miliarde de dolari. In contrast, capitalizarea Apple a trecut de 340 de miliarde de dolari datorita succesului imens avut de companie cu produse populare precum iPod, iPhone si iPad.

 

Sursa: Reuters
Sursa foto: www.freakingnews.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.