Google intra in retail si deschide primul magazin Androidland

Scris de

Pe langa muzica, telefoane inteligente si tablete, Apple a revolutionat un domeniu mai putin cunoscut: retailul de produse electronice.

Apple a venit cu ideea ca firma sa isi detina propriile magazine, cu design aproape ca al unui templu sau al unei catedrale, unde utilizatorii pot interactiona cu gadgeturile si accesoriile acestora.
Facand asta, Apple a inceput sa isi ia in propriile maini destinul, fara a mai depinde de lanturile traditionale de magazine de electronice, care adesea aglomereaza claie peste gramada tot felul de produse de la companii cu oferte care de care mai variate.

Celebrele Apple Stores au ajuns atat de eficiente incat la finele lunii noiembrie gigantul a ajuns la 358 de magazine de retail traditional iar suprafata ocupata este de 1,22 milioane de metri patrati. Aproximativ 36.000 din angajatii Apple lucreaza in aceste magazine, adica 60% din totalul celor 60.400 de salariati ai colosului.
In 2007, Apple genera pe fiecare metru patrat de magazin de 50% mai mult Tiffany, de vreo patru ori mai mult decat Best Buy – cel mai mare retailer de electronie din SUA – si de 12 ori mai mult decat Saks, conform unei analize a revistei Fortune, care citeaza un raport al Sanford C. Bernstein. In fapt, magazinele Apple au atat de mult succes incat au fost clonate in China. Azi, Apple Stores adauga 10 miliarde de dolari la vanzarile companiei, potrivit Wired.

Exact din cauza acestui succes, Microsoft a inceput sa-si construiasca propria retea de astfel de magazine. Iar acum si Google. Compania nu a ales nici New York, nici Sillicon Valley pentru primele unitati branduite Android, ci Melbourne.

Magazinele Androidland au ca tema culoarea verde, exact cum e si mascota-robot de unde-i vine numele. Spre deosebire de designul minimalist al magazinelor Apple, cele ale Google arata ca niste locuri de joaca pentru copii.

Google a umplut rafturile cu produse Samsung, HTC, Sony, LG sau Motorola. Asigurand vanzari mari pentru producatorii de pe propria platforma, Google isi garanteaza siesi venituri in crestere din publicitatea afisata pe aceste terminale. Plus profiturile ce ar veni din cresterea vanzarilor pentru producatorul Motorola, pentru care gigantul a facut o oferta de 12,5 miliarde de dolari in vara.

Stirea vine sa se imbine perfect cu intentia Google de a construi alaturi de alti retaileri o componenta de livrare de produse care sa concureze Amazon Prime.

Sursa: Dvice
Sursa foto: Wired

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.