India deschide calea comertului en detail pentru brandurile straine

Scris de

India

In India, Departamentul Guvernamental al Promovarii si al Politicii Industriale (DIPP) a extins pana la 100% investitiile straine directe in comertul en detail cu branduri, permitand grupurilor ca Adidas sau Ikea sa-si deschida propriile lor magazine in aceasta tara cu 1,2 miliarde de locuitori.

Dar reforma anuntata in decembrie, care autorizeaza instalarea de lanturi de hipermarket-uri straine, ramane inca suspendata pana la aparitia unei noi ordini, dupa virulenta impotrivire a micilor comercianti, a opozitiei si a unei parti din coalitia guvernamentala. Brandurile aveau pana acum dreptul de a investi in India mai mult de 51%, dar erau obligate sa se asocieze cu partenerii locali. Aceasta schimbare nu necesita aprobarea Parlamentului.

Guvernul a permis liberalizarea cu o conditie: grupurile straine care detin mai mult de 51% din firmele lor, sa se aprovizioneze cu cel putin 30% de la furnizorii locali. Astfel, reforma “va ajuta ocuparea fortei de munca si va da mai multe alternative pentru consumatori”, a afirmat secretarul general al Federatiei Camerei Comertului si Industriei, Rajiv Kumar. “Clauza de aprovizionare va aduce un beneficiu direct pentru intreprinderile mici si mijlocii”, a mai adaugat acesta.

Autor: Ioana Brinzei

Sursa: Le Monde
Sursa foto: Voyage en Inde

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.