Top 10 cele mai inovative companii din 2011

Scris de

International Business Machines (IBM) se mentine pentru al 19-lea an consecutiv pe primul loc in topul patentelor acordate in 2011 in SUA, potrivit companiei de cercetare IFI Claims Patent Services.

IBM a primit 6.180 de patente in SUA, cu 5% peste 2010, insa rivalii sai asiatici au inceput sa duduie motoarele. Samsung se claseaza pe locul secund, cu 4.894 insa cresterea sa a fost de 8%, iar japonezii de la Canon au detronat Microsoft si au ajuns pe locul al treilea, cu 2.821 patente acordate.

Partea proasta pentru Microsoft e ca a cazut pana pe pozitia a sasea, fiind gigantul fiind lasat in urma si de furnicutele de la Panasonic si Toshiba. Urmatoarele locuri sunt ocupate de Sony, Seiko Epson, taiwanezii de la Hon Hai Precision – compania care detine Foxconn si asambleaza iPhone si iPad pentru Apple, iar top 10 este inchis de Hitachi.

De remarcat ca sase grupuri din primele zece provin din Japonia iar 25 din primele 50 sunt din Asia iar intre primele doar doua sunt din afara continentului.

Cisco, HP, Oracle si Intel au primit mai putine patente decat in 2010.

Concurenta acerba in sectorul auto

Concurenta este puternica si in industria auto, Honda si Toyota fiind umar la umar atat in aplicatiile pentru patente cat si in numarul celor acordate efectiv, Honda ocupand pozitia a 20-a in top cu doar trei patente acordate in plus. Ford nu e nici macar in primele 50, in vreme ce General Motors se claseaza pe locul 18, cu 16% peste nivelul din 2010.

Boom in wireless

Apple a urcat de pe pozitia a 46-a pana pe 39 iar producatorul de semiconductori wireless si broadband Broadcom se claseaza pe 17. Dintre marii castigatori se mai afla producatorul american de procesoare Qualcomm, care a inregistrat o crestere de 40%, si canadienii de la Research in Motion – care realizeaza telefoanele si tabletele BlackBerry – cu o crestere 38%.

Sursa: Engadget
Sursa foto: Extremetech.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.