ONU pune la indoiala eficacitatea observatorilor arabi in Siria

Scris de

ONU

Raportul unui asistent al Secretarului General al Natiunilor Unite,Ban Ki-moon, in fata Consiliului de securitate a atras atentia asupra unei cresteri a violentelor siriene. Conform acestui document, mai mult de 400 de persoane au fost ucise in Siria dupa instalarea unor observatori arabi ai Ligii Arabe. Unii reprezentanti americani au subliniat cresterea violentelor dupa ce acestia au ajuns in Siria.

Sosirea observatorilor Ligii Arabe in Siria n-a impiedicat desfasurarea violentelor. Din contra, asistentul Secretarului General, Lynn Pascoe observa faptul ca manifestantii continua sa fie tinta acestor violente.

Atentatele acompaniaza lista violentelor. Situatia se agraveaza, a prevenit reprezentantul american Susan Ric: “dupa instalarea observatorilor, au fost ucise inca 400 de persoane, ceea ce inseamna in jur de 10 morti pe zi. Ritmul violentelor a crescut dupa instalarea acestora. Aceasta arata ca guvernul sirian face apel la violenta, in ciuda prezentei observatorilor”.

Negocierile pentru o eventuala actiune a Consiliului de Securitate se afla intr-un punct mort. Europa si Statele Unite reproseaza Rusiei ca ar fi oprit discutiile. “Trebuie sa avem rabdare si sa asteptam rezultatele misiunii Ligii arabe,misiune care se va incheia saptamana viitoare, pe 19 ianuarie”, a afirmat ambasadorul rus Vitaly Churkin.

Autor: Ioana Brinzei

Sursa: Rfi
Sursa foto: Zioneocon

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.