Lamborghini va lansa o masina de teren

Scris de

Lamborghini a prezentat primul sau SUV in aproape doua decenii, producatorul italian de super-masini cautand sa isi extinda oferta pentru a atrage clienti bogati din tarile aflate in curs de dezvoltare precum China.

Conceptul se cheama Urus si a fost prezentat la Beijing. Compania spera sa vanda 3.000 de exemplare pe an, a declarat directorul executiv Stephan Winkelmann. Tot el a mai spus ca inca nu s-a luat o decizie finala daca vehicolul va fi realizat sau nu. “Daca intri pe un nou segment, trebuie sa ramai fidel valorilor tale de baza”, a afirmat el. “Valorile noastre sunt fara compromis, extrem si italian”, a mai completat Winkelmann. Autoturismul vine dupa ce compania a tras pe linie moarta in 1993 modelul LM002 – supranumit Rambo Lambo. Masina va ajunge pe piata in 2016 sau 2017, a mai spus, insa, Winkelman.

Pe urma Bentley, Maserati si Porsche

Lamborghini urmeaza alti producator ca Bentley – detinuta tot de Volkswagen – si Maserati – aflat in grupul Fiat – care au inceput sa-si “mareasca” masinile la un deceniu dupa ce Porsche a rupt traditia si a lansat modelul Cayenne in 2002. Acum Cayenne aduce jumatate din vanzarile Porsche.
Cererea pentru masini luxoase de teren e asteptata sa creasca cu 49% in China pana in 2015, la 265.200 de vehicule. Cifra este de trei ori peste cresterea aceluiasi segment la nivel global, potrivit IHS Automotive.

Bentley a prezentat luna trecuta la salonul de la Geneva propriul SUV de lux. China a devenit acum prima piata de desfacere pentru compania britanica, depasind SUA. Maserati a anuntat deja ca va produce din 2013 un SUV bazat pe Jeep, companie achizitionata de Fiat o data cu Chrysler. Deocamdata, modelul este numit Kubang. Ferrari a lansat si ea modelul FF de 260.000 de euro, destinat familiilor, cel mai mare produs vreodata de firma exclusivista italiana.

Porsche se asteapta ca vanzarile sale sa se dubleze pana in 2018, cand ar trebui sa ajunga la 200.000 de unitati.

Sursa: San Francisco Chronicle
Sursa foto: CNET

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.