Modelul Starcraft pentru companii

Scris de

Parerea generala despre jocuri e una foarte proasta in mass-media, mai ales pentru ziaristele care se tem pentru viata sociala a copiilor lor. Pe langa faptul ca diverse studii au aratat ca jocurile dezvolta inteligenta si atentia distributiva, iata ca mai cade un mit. Acela ca “jocurile nu sunt bune la nimic”.

ReadWriteWeb da cateva argumente pentru care companiile nou-infiintate (startup-urile) ar trebui sa angajeze numai jucatori foarte buni de Starcraft.
Sa vedemde ce:

1- Jucatorii buni de Starcraft sunt obsedati sa se imbunatateasca. Angajati cu astfel de griji ar avea nevoie orice companii, mai ales in aceste vremuri de criza. Iar salariatii care isi imbunatatesc performantele cresc firma peste ritmul de crestere al pietii.

2- Pasionatii se pot adapta repede. Intr-o companie mica, angajatii trebuie sa faca tot felul de munci care nu sunt in fisa postului. Cu cat sunt mai multi-talentati, cu atat mai bine.

3- Cei mai buni la Starcraft stiu sa faca micro. Pe romaneste sa utilizeze resursele eficient. Nu e nevoie a se explica mai departe.

4- La Starcraft se iau decizii rapide si bune. Nu te adaptezi, nu supravietuiesti. Ca jucator de Starcraft trebuie sa iei rapid decizii despre ce unitati sa produci, cand sa ataci, cand sa dai inapoi. Si nu asa din joi in Pasti, ci in fiecare secunda.

5- Jucatorii de Starcraft nu uita sa cerceteze ce face adversarul. Intr-o lume economica in care companiile se “mananca” intre ele pentru resurse si clienti, e bine sa stii si ce fac oponentii.

6- Gamer-ii stiu cand sa spuna GG (“Good Game”, semn ca au pierdut lupta) si sa plece. Daca ai pierdut iti irosesti timpul incercand sa invii mortul, practic iti tai tot din sansele tale viitoare. Urmatoarea lupta necesita noi pregatiri.

7- Cei mai buni au APM mare. APM este prescurtarea engleza de la “Actions per Minute”, care contorizeaza numarul de actiuni realizate in 60 de secunde. Crema Starcraftului mondial, jucatorii din Coreea de Sud, au 400 apm. Asta se traduce in peste 6 actiuni facute in fiecare secunda. Cine nu si-ar dori astfel de angajati?

8- Jucatorii de Starcraft fac si altceva in afara de munca. Asta e bine pentru ca ii relaxeaza, putandu-se apoi concentra mai bine la joc data viitoare sau la antrenament. O minte odihnita e cheia spre echilibru intern. Daca te panichezi toata ziua despre munca, nu rezolvi nimic.

Asadar, ce mai asteptati?
Viata e prea scurta, jucati-va mai mult!

Sursa: ReadWriteWeb
Sursa foto: dualshockers.com

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

 1. Nitromax says:

  Nu aveti deloc dreptate. Sunt 3 tipuri de jucatori pe lumea asta:
  1. Normali (ca mine) – se joaca max 2-3 ore pe zi si duc o viata normala;
  2. Medii: joaca 6-8 ore pe zi si duc o viata normala;
  3. Exagerati: joaca peste 10 ore pe zi, unii chiar non-stop cu mici pauze de mancare sau w.c. si nu au viata sociala.

  Jocurile pot distruge unele vieti. Fratele meu mai mic (24ani), joaca aproape non-stop Aion (4-5 ore pauza de somn), nu are si nu a a vut niciodata o prietena, nu munceste, nu are prieteni (reali), nu are un scop in viata, mai pe scurt nu are viata. Si.. voi imi spuneti mie sa ma joc cat mai mult?!?! .. care numai eu stiu prin ce trec ca sa aduc fratele meu pe o cale normala in viata. Frate sau ma rog, voi cei care ati scris articolul asta : “GET A LIFE”, iesiti din lumea virtuala si traiti o viata normala.

  [Comentariu editat. Pastrati un limbaj civilizat, la urmatoarea abatere comentariul nu va mai fi aprobat]

 2. […] In definiv, daca sahul e considerat „sportul mintii”, sa faci 420 de actiuni in fiecare minut, sa-ti spionezi adversarul si sa-l si angajezi in batalii e ceva mult mai mult. Ca sa nu mai zic de micromanagementul unitatilor si gestionarea resurselor, chestii de finete, recomandate chiar si companiilor. […]

 3. vadaszkissmonika@gmail.com says:

  vadaszkissmonika@gmail.com

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.