Studiu: StarCraftul te face mai destept

Scris de

Daca pana acum jocurile au tot fost acuzate pe nedrept de violentele din societate, iata un efect benefic: jocurile de strategie te fac mai destept.

Daca anterior gamerii au ajutat la descoperirea unei proteine vanate de cercetatori timp de zece ani, acum un studiu realizat de Universitatea Texas din oraşul Austin a impartit studentii in doua grupuri: unul care a jucat StarCraft si altul in care au jucat Sims. Dupa doua luni de jucat, gamerii pusi la StarCraft au aratat flexibilitate mentala mai mare si abilitati de multitasking mai bune decat cei care s-au jucat The Sims.

In definiv, daca sahul e considerat „sportul mintii”, sa faci 420 de actiuni in fiecare minut, adica vreo 6 pe secunda, sa-ti spionezi adversarul si sa-l si angajezi in batalii e deja mult mai mult.
Ca sa nu mai zic de micromanagementul unitatilor si gestionarea resurselor, chestii de finete, recomandate chiar si companiilor.

Iar pentru cine nu crede, urmariti un meci dintre Flash si Jaedong, si mai vorbim dupa. Saun un Pimpest Plays

Sursa: GigaOM
Sursa foto: www.hcs.harvard.edu

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.