Oligarhul Prokhorov vrea sa concureze Dacia Logan

Scris de

prokhorovMagnatul rus Mikhail Prokhorov vrea sa produca in masa din 2012 un automobil ieftin care sa functioneze pe gaz natural lichefiat.

Boss-ul grupului Onexim a participat vineri la o intalnire cu presedintele rus Dmitry Medvedev alaturi de miliardarul Viktor Vekselberg – proprietarul holdingului Renova, Oleg Deripaska – presedintele RusAl, Anatoly Chubais – seful Rosnano si Vagit Alekperov – directorul executiv al LUKoil.

Medvedev le-a cerut sa faca eforturi pentru modernizarea economiei.
Aici Prokhorov si-a prezentat viziunea asupra autoturismului sau. Masina va folosi gaz natural lichefiat si va schimba fundamental infrastructura existenta a industriei auto, a spus el, potrivit The Moscow Times.
Prokhorov a completat ca Onexim Group este gata sa finanteze total proiectul, dar Guvernul rus ar trebui sa usureze standardele de certificare si sa dezvolte o piata pentru gazul natural lichefiat (LNG).
In ianuarie, grupul Onexim a primit “binecuvantarea” primului ministru rus Vladimir Putin pentru a incepe productia noii masini cu tehnologii revolutionare.
Autoturismul se va vinde la 8.900 de euro sau 12.150 de dolari, scrie Vedomosti citand o sursa guvernamentala.

Dacia a avut anul trecut o crestere a vanzarilor cu 20,5% fata de 2008, ajungand la 311.282 masini.
Constructorul a avut un profit de 230,28 milioane lei, în creştere cu 3,7% fata de 2008. Loganul se vinde la preturi in jurul a 7.000 de euro, existand variante si mai scumpe.

Sursa: The Moscow Times
Sursa foto: www.readrussia.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.