Orasul Detroit a cerut insolventa

Scris de

Orasul Detroit a cerut protectie in fata creditorilor, dupa saptamâni de negocieri ratate cu creditorii si sindicatele, datoriile orasului fiind estimate intre 18 si 20 de miliarde de dolari, potrivit New York Times.

Acesta este cel mai mare faliment al unei autoritati locale, anterior cea mai mare insolventa fiind al Jefferson County din statul Alabama, care a intrat in insolventa in 2011 cu datorii de 4 miliarde de dolari.

Odata unul dintre cele mai puternice si dezvoltate orase ale SUA, Detroitul a decazut in urma declinului inregistrat de industria auto americana. Reamintim, in 2009 atât General Motors cât si Chrysler au intrat in insolventa pentru a se restructura, renuntând in proces la o serie de marci si uzine. De asemenea, Ford are sediul intr-o suburbie a orasului. Dar spre deosebire de insolventele acestora, judecatorul sindic are o putere mult mai mica de interventie intr-un faliment municipal.
Primarul David Bing si Consiliul Local inca mai pot manageria operatiunile de zi cu zi, dar Kevin D. Orr – insarcinat cu managerierea problemelor urgente legate de datorii – poate sa le suspende aceste puteri. Casa Alba a anuntat ca supravegheaza situatia.

Orr doreste sa investeasca 1,25 miliarde de dolari pentru a imbunatati infrastructura orasului.

Populatia Detroitului a scazut de la 1,8 milioane de locuitori in 1950 la doar 700.000 in zilele noastre. Zona metropolitana cu totul are, insa, o populatie de 4,3 milioane de suflete.

In România a fost adoptata recent legislatia care permite autoritatilor locale sa intre in insolventa. Primul oras care a intrat in aceasta procedura este Aninoasa, din Valea Jiului.

Sursa: New York Times
Sursa foto: Shutterstock

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Una din cele mai mari economii ajunse la pamant!

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.