Profit de 3,55 miliarde de dolari pentru General Electric, in crestere cu 13%

Scris de

General ElectricConglomeratul industrial General Electric a realizat un profit net de 3,55 de miliarde de dolari pe trimestrul al doilea, la venituri de 36,23 de miliarde de dolari, scrie Reuters.

Cresterea castigului net a fost de 13% fata de aceeasi perioada din urma cu un an, in vreme ce veniturile au urcat cu 3,4%.

Gigantul urmeaza sa listeze pe bursa subsidiara sa Synchrony Financial, care ofera servicii financiare si credite populare in America de Nord. General Electric vrea sa stranga 3,1 miliarde de dolari pe un pachet de 15% din acţiunile Synchrony. Restul companiei ar fi evaluat la 17 miliarde de dolari. Compania planuieste o separare totala a subsidiarei sale pana la finele anului viitor.

Vanzarea Synchrony Financial vine pe fondul ambitiei directorului general Jeff Immelt de a creste de la 55% la 75% contributia sectorului industrial in veniturile colosului, concomitent cu reducerea anvergurii pentru unitatea GE Money.

Aceasta facea la un moment dat jumatate din profitul gigantului, iar criza financiara din 2008 aproape a scufundat General Electric din cauza problemelor cu costurile de finantare ale GE Money. Conglomeratul a fost salvat atunci de catre miliardarul Warren Buffet, prin holdingul sau Berkshire Hathaway.

General Electric a anuntat recent preluarea operatiunilor energetice ale Alstom pentru 16,9 miliarde dolari.

Sursa: Reuters
Sursa foto: www.trabajarporelmundo.org

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.