IBM a realizat un profit de 4,1 miliarde de dolari pe trimestrul al doilea

Scris de

ibm watson power7International Business Machines (IBM) a raportat realizarea unui profit net de 4,1 miliarde de dolari, in crestere fata de cele 3,2 miliarde din aceeasi perioada a anului trecut, pe masura ce gigantul se concentreaza mai mult pe servicii cu valoare adaugata mare, precum analiza de date, cloud computing, securitate si servicii mobile.

Veniturile, in schimb, au scazut cu 2% pentru cea mai mare companie de servicii IT din lume, pana la 24,4 miliarde de dolari.

Pe de alta parte, veniturile generate de vanzarea de software au crescut doar cu 1%, pana la 6,5 miliarde de dolari, prea putin pentru o companie care anterior estima ca softurile vor genera pana in 2015 jumatate din profiturile companiei. Cresterea slaba din acest segment a determinat scaderea actiunilor cu 1,9%.

In luna ianuarie IBM a incheiat vanzarea diviziei care sigura suportul pentru clienti catre Synnex Corp, masura care afecteaza negativ rezultatele financiare cu 300 de milioane de dolari pe fiecare trimestru.

Pe de alta parte, veniturile au crescut intr-o serie de sectoare strategice: un plus de 50% pentru serviciile de cloud computing, 20% pentru cele de securitate si cu 7% pentru furnizarea de servicii de analiza a datelor catre corporatii.

Veniturile au scazut cu 1% in cele doua Americi si cu 9% in zona Asia Pacific.

IBM are probleme in China, care preseaza bancile si universitatile sa renunte la mainframe-urile IBM, suspectate ca ofera acces pentru NSA in spionarea tintelor chineze.

Recent, IBM a semnat un parteneriat cu Apple pentru promovarea dispozitivelor iOS in mediul corporatist si furnizarea de software si servicii IBM pe aceasta platforma.

Sursa: Reuters
Sursa foto: powet.tv

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.