AMD pregateste laptopuri foarte subtiri pentru a concura Intel

Scris de

Cand Advanded Micro Devices (AMD) a anuntat ca planuieste sa isi schimbe orientarea in 2012, multa lume a presupus ca se va concentra asupra telefoanelor si tabletelor, eventual cu cipuri bazate pe arhitectura ARM.

De fapt, compania intentioneaza sa produca semiconductori pentru o linie de laptopuri “ultrasubtiri”, care sa concureze cu ultrabook-urile inventate de Intel pentru a concura MacBook Air.

Brian Slaterry, managerul AMD pentru Australia si Noua Zeelanda, a anuntat intr-un interviu pentru The Australian, ca aceste laptopuri AMD foarte usoare si zvelte vor fi disponibile cel mai devreme de luna viitoare. Ceea ce inseamna ca debutul va fi la CES, in luna ianuarie.
Desi compania americana nu a dat detalii ce procesoare va folosi, e logic sa presupunem ca e vorba de Fusion APU, care combina in mod specific un procesor central cu unul grafic.
Laptopurile bazate pe Fusion sunt mai ieftine si mai performante decat ce ofera concurenta la aceeasi categorie si au devenit destul de populare in acest an, precum e HP Pavilion dm1. Niciunul dintre acestea nu e insa la fel de subtire ca solutia Intel sau laptopurile Apple.

AMD spera ca integrarea procesoarelor Radeon sa fie un diferentiator. Istoric, cipurile Intel sunt mai slabe fata de Nvidia si ATI la grafica dar viitoarele Ivy Bridge vor sa schimbe asta.

De asemenea, AMD nu va furniza producatorilor de calculatoare indicatii sau cerinte de design despre cum sa arate si ce componente sa foloseasca platforma.

Sursa: The Verge
Sursa foto: www.downloadatoz.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] asemenea, a devenit producator de memorii sub brandul Radeon, intrand pe o noua nisa. Acum compania pregateste un concurent pentru ultrabook-urile Intel, insa viitorul nu suna deloc bine pentru una dintre companiile-fanion ale industriei de […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.