Analist: tabletele cu Windows 8 vor ajunge la 15% din total

Scris de

Analistii declara sistemul de operare Windows 8 pentru tablete drept un succes, la doar cateva zile dupa ce Microsoft a prezentat in detaliu ce stie sa faca platforma.

Robert Breza, analist la RBC Capital Markets, estimeaza ca Microsoft va detine 15% din segmentul tabletelor pana in 2014. El lauda interfata Metro, imprumutata de la Windows Phone 7.
“Spre deosebire de Windows 7, Smart Tiles foloseste multi-touch-ul intr-un mod istet de a accesa convenabil cele mai frecvent folosite fisiere si date”, explica Breza. El a sugerat ca platforma “foloseste perfect atuu-urile desktopului si ale zonei mobile”. Potrivit RBC, cei 1,2 miliarde de utilizatori ai Windows si pozitia puternica in zona corporatiilor ar trebui sa ajute Microsoft pe drum in lupta pentru tablete, desi compania va trebui sa se concentreze pe aplicatii daca vrea sa se dueleze cu iPad.
Momentan, greoiul Windows 7 ocupa doar 1% din piata de tablete, iar iPad conduce cu 65% si are peste 100.000 de aplicatii.
De asemenea, impactul Windows 8 pe tablete ar trebui sa ridice pretul actiunilor Microsoft si sa puna capat cererilor de demisie pentru Steve Ballmer, masura respinsa fervent de consiliul de administratie. “Tabletele Windows 8 ar putea fi un catalizator pentru titlurile Microsoft daca investitorii incep sa vada ca Microsoft revine in prim-plan in era post-PC”, conchide Breza.

Inca o lauda marca Steve Ballmer

Anterior, tot in aceasta saptamana, Ballmer s-a declarat dezamagit de vanzarile Windows Phone 7, dar a argumentat ca platforma va primi o injectie masiva o data cu lansarea dispozitivelor Nokia. Insa tot Ballmer a mai spus in stilu-i caracteristic ca “nu exista vreun sistem de operare pe planeta in zona telefoniei mobile sau tabletelor care sa se vanda in 350 milioane de unitati altul decat Windows”. Desigur, Ballmer compara mere cu pere: o piata (calculatoarele) matura, dezvoltata de 30 de ani incoace, cu cea de tablete care are doi ani si a fost practic inventata de Apple sau cea de telefoane inteligente, care a inceput si ea sa se dezvolte doar de cativa ani. De mentionat ca piata tabletelor deja e 10% din cea a PC-urilor iar smartphone-urile au depasit anul trecut la vanzari calculatoarele.
Tabletele cu Windows 8 nu vor aparea pana anul viitor.

Prea spartan pentru mileniul nostru

Microsoft pare a aduce un suflu nou in zona tabletelor si ar putea deveni principalul rival pentru Apple, asa cum Androidul lui Google este in zona de telefoane dar nu a rupt gura targului pe tablete. Problema din tot acest rationament este ca putini oameni pe lume apreciaza simplitatea si spartanul interfetei Metro, ceea ce se vede si la vanzarile WP7. Or, spre deosebire de zona calculatoarelor, unde Microsoft are piata de desfacere pentru zona corporatiilor, tabletele sunt cumparate de consumatori obisnuiti. Care vor simplitate, dar nu uratenie. Vor usurinta in utilizare, dar libertatea personalizarii. Or, interfata Metro e ca o cusca…

Sursa: SlashGear
Sursa foto: Shoutpedia

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] ca va fi prea tarziu. Analistul Robert Breza de la RBC Capital Markets estimeaza ca Microsoft va strange doar 15% din piata tabletelor in 2015, ceea ce e infim. Si mai grav pentru Microsoft e ca prin boom-ul tabletelor, atentia migreaza de la […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.