Apple, data in judecata de sud-coreeni pentru violarea intimitatii

Scris de

Sigla Apple

Un grup de aproape 27.000 de sud coreeni dau in judecata Apple din cauza a ceea ce ei afirma a fi o violare a intimitatii, cauzata de o aplicatie iPhone.

“Victimele” cer nici mai mult nici mai putin de 26 de milioane de dolari, aproape un milion de woni (932 de dolari) pentru fiecare. Aplicatia care i-a suparat pe sud coreeni poate sa arate un istoric al tuturor locurilor vizitate de detinatorul iPhone-ului.
Insa aceasta situatie nu este tocmai noua pentru Apple. Compania a primit critici si plangeri inca din luna aprilie, cand a anuntat ca iPhone-urile pastreaza in memorie, timp de un an, locatiile tuturor antenelor pentru telefoanele mobile din apropierea telefonului, cat si a ceea ce numeste “Wi-Fi hot spots”. Astfel, se creaza o harta aproximativa a locurile pe unde detinatorul telefonului s-a plimbat. Si tocmai acest “Big Brother” al Apple i-a suparat pe sud-coreeni.

Parca pentru a-si inrautati situatia, Apple a dezvaluit ca o problema la software cauzeaza iPhone-urile sa continue sa trimita informatii catre serverele companiei cu privire la locatie, chiar si atunci cand telefonul este inchis.

Dar Apple a rezolvat pana la urma problema. Cu ajutorul unui update de software, programul a fost modificat astfel incat locatiile nu vor mai fi pastrate timp de un an, ci timp de doar sapte zile. Mai mult decat atat, datele vor fi criptate si nu vor mai fi trimise si pastrate in computere.

Compania a mai fost insa in sala de judecata. La inceputul acestui an, Kim Hyeong-seok, avocat si reprezentant al grupului de 27.000 de sud coreeni, s-a “judecat” cu Apple si a castigat un milion de woni. Prima infatisare cu privire la noul caz va avea loc in octombrie sau noiembrie.

Apple va ajunge din nou la judecata, dar care vor fi urmarile? Ei bine, daca sud-coreeni vor castiga, vor primi cei 932 de dolari de caciula. Avand in vedere ca Apple este cea mai importanta companie din SUA, nu pare sa fie o pierdere chiar asa de mare. Compania a castigat 7,31 de miliarde de dolari in al treilea trimestru fiscal.

Sursa: Physorg
Sursa foto: Medley News

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.