Asus va lansa un Chromebook in acest an

Scris de

Producatorul taiwanez Asus planuieste lansarea unui dispozitiv bazat pe Chrome OS in a doua jumatate a acestui an, a declarat Jerry Shen, directorul executiv al companiei.

Shen a spus ca sistemul de operare al celor de la Google este inca in fazele initiale, dar ca acesta ar putea castiga aderenti in 2014. „Chromebook-urile sunt bune, nu pentru consumatori, dar sunt bune in educatie si pe latura guvernamentala, cat si pe pentru cateva utilizari din partea comerciala”, a spus Shen.

Deja o serie de rivali, precum Samsung, Acer si Hewlett-Packard ofera chromebook-uri. Cel mai avansat in acest moment este Samsung, care ofera atat un competitor pentru MacBook Air de la Apple, dar bazat pe procesoare ARM, cat si chromebox-uri cu procesoare Intel Core i5. Acestea din urma tintesc Mac Mini.

Google a lansat la randul sau Chromebook Pixel, un laptop puternic, realizat din materiale de calitate inalta dar care vine cu ecran tactil si conexiune LTE.

Chromebook-urile sunt destinate corporatiilor sau institutiilor care au nevoie de calculatoare ieftine care sa nu necesite software scump si care sa fie utilizate indeosebi pentru navigarea pe internet, verificarea email-ului si editare de texte.
Asus are in vedere Chromebook-urile deoarece in primul trimestru livrarile de calculatoare au consemnat un declin considerabil, de 13,9%.

In ciuda problemelor de pe segmentul PC-urilor, profitul net al Asus a crescut cu 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 205 milioane de dolari. Veniturile au urcat si ele cu 3,5%, pana la 3,5 miliarde de dolari.

Trei milioane de tablete Android

Ce a dus la aceste performante? Fix distantarea de Microsoft si apropierea de Google: Asus a livrat 3 milioane de tablete Android, fata de 600.000 in urma cu un an. Cel mai cunoscut produs al sau este Nexus 7, realizat pentru Google, care se vinde incepand cu 200 de dolari. De asemenea, si modelul Transformer a castigat laude.

Pe langa tablete, Shen a spus ca vede potential in sectorul laptopurilor cu ecran tactil, construite cu Windows 8, si se asteapta ca acestea sa creasca in popularitate in perioada urmatoare. In primul trimestru, 21% dintre toate dispozitivele sale Windows au fost notebook-uri sau tablete cu ecran tactil.

Asus realizeaza seria VivoBook – care contine o serie de laptopuri cu ecran tactil, la care se adauga tabletele VivoTab, cu Windows RT si Windows 8.

Sursa: PC World
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.