BlackBerry: in 5 ani tabletele vor fi desuete

Scris de

Cand strugurii sunt prea sus zici ca-s acri, zice o vorba din popor. Dupa ce a propovaduit sfarsitul calculatoarelor, Thorsten Heins, directorul general al BlackBerry, canta acum si prohodul tabletelor.

In cinci ani nimeni nu va mai avea vreun motiv sa aiba o tableta, a declarat el, intr-un interviu. “Poate (vei avea) un ecran mare la locul de munca, dar nu o tableta. Tabletele in sine nu sunt un model bun de afaceri”, a mai afirmat Heins.

El se refera la o idee mai veche, reiterata si cand a prezis moartea PC-ului: smartphone-ul se va conecta la monitor si wireless la tastatura si mouse. Concomitent, va avea destula putere de calcul cat sa suplineasca nevoile din firme iar softurile necesare vor fi deja disponibile pe platformele mobile.

Ce o sa inlocuiasca tabletele? Dispozitivele BlackBerry, desigur. “In cinci ani, vad BlackBerry ca fiind liderul absolut in cazul puterii mobile de calcul – asta este ceea ce tintim”, a precizat directorul. “Vreau sa castig cat de multa cota de piata pot, dar nu copiind (alte produse)”, a mai completat el.
Intr-un interviu separat el a spus ca se asteapta ca vanzarile terminalului Q10, care vine cu tastatura QWERTY, sa fie de ordinul “zecilor de milioane”.

BlackBerry conteaza pe baza instalata de 70 de milioane de utilizatori.

Cu toate acestea, visul lui Heins pare a fi mai realizabil pe un phablet Samsung cu procesor Exynos cu opt nuclee decat pe un produs BlackBerry cu aplicatii portate de pe Android

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: logfile.tistory.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] au scazut uluitor, iar durata bateriei a crescut odata cu introducerea de noi procesoare Intel. BlackBerry a prevazut de mult acest trend, dar tot degeaba, dupa cum si Dell a intuit avansul pe care il vor avea smartphone-urile mari si […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.