Profit de 6,4 miliarde de dolari pentru Samsung, in crestere cu 42%

Scris de

Profitul Samsung Electronics a ajuns in ultimele trei luni la nvelul-record de 6,4 miliarde de dolari, in urcare cu 42% fata de acelasi interval din 2012 dupa ce vanzarile de smartphone-uri au compensat rezultatele mai slabe ale diviziei de televizoare.

Veniturile au urcat si ele de la 40,54 miliarde de dolari la 47,6 miliarde de dolari.

Spaima Apple

Potrivit Strategy Analytics, livrarile de smartphone-uri Samsung au crescut cu 56% in primul trimestru, la 69,4 milioane de unitati, in vreme ce vanzarile iPhone au inregistrat o crestere de doar 7%, pana la 37,4 milioane de unitati, cel mai lent de la lansarea gamei. “Samsung a livrat de aproape doua ori mai multe smartphone-uri si a crescut de noua ori mai repede decat Apple in primul trimestru. Samsung va continua, probabil, sa inregistreze volume solide in al doilea trimestru la nivel global”, a declarat Neil Mawston, analist la Strategy Analytics.

Un iPhone ieftin, va rog!

Samsung a ajuns astfel sa aiba astfel o cota de piata dubla fata de Apple, ajungand la 32,7%, fata de 17,3%. Acesta este unul dintre motivele pentru care mai multi analisti sau investitori au cerut Apple sa produca un iPhone mai ieftin, destinat in principal pietelor din statele aflate in curs de dezvoltare – precum Brazilia, China, India, Indonezia sau Rusia – deoarece Apple vinde mai putin in aceste state din cauza ca oamenii nu-si permit un iPhone. Acesta este motivul pentru care iPhone 4 si iPhone 4S sunt inca puse in vanzare de Apple, dar, cu toate acestea, terminalele respective inca vin cu abonamente scumpe sau preturi piperate.

Vanzarile Samsung Galaxy S4 sunt asteptate sa “depaseasca substantial” vanzarile modelului anterior.

Sursa: The Verge
Sursa foto: prices.allshabab.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Nu m-am putut abtine ! Adica cum daca am iphone sunt cocalar sau ce ? Cine vrea iphone asi cumpara iphone cine vrea samsung asi ia samsung ! Dau cati bani vreau pe un telefon ca doar eu am muncit pentru ei !

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.