Qualcomm, castigatorea-surpriza din razboiul smartphone-urilor

Scris de

In caz ca va intrebati cine castiga “razboiul smartphone-urilor” dintre Apple, Google si Samsung, ei bine, raspunsul este… Qualcomm.

Compania beneficiaza pe mai multe fronturi: este cel mai mare producator de procesoare pentru telefoanele Android, iar cipurile sale se afla in produse precum smartphone-urile HTC, Sony, LG si chiar anumite versiuni ale dispozitivelor Samsung.
Pe de alta parte, Qualcomm beneficiaza de popularitatea Apple, din moment ce livreaza modemurile 4G LTE din interiorul acestora, dupa ce in 2011 Apple a schimbat furnizorii si a trecut de la Infineon la Qualcomm. Divizia respectiva a Infineon este detinuta acum de catre Intel.

Ca atare, nu este nicio surpriza ca veniturile societatii au crescut cu 24% fata de anul trecut, pana la 6,12 miliarde de dolari, in vreme ce profitul net a fost de 1,87 miliarde de dolari, in scadere cu 16% fata de trimestrul I din 2012. Scaderea nu ar fi deloc cine stie ce, numai ca acum Qualcomm a fost taxata pentru vanzarea spectrului detinut in SUA.

Intre timp, colosul cipurilor mobile a terminat trimestrul cu 30,5 miliarde de dolari in conturi.

Compania se asteapta la cresterea veniturilor pe trimestrul viitor cu 25% si a profitului cu 14%. Daca Nvidia sau Broadcom nu reprezinta vreun mare pericol pe pietele vestice, adevaratele provocari vin de la taiwanezii de la MediaTek si chinezii de la Rockchip in privinta procesoarelor integrate din gadgeturile vandute in Asia.

Sursa: Engadget
Sursa foto: www.norebbo.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.