Browserele in 2011. Ce prefera lumea? Firefox, Internet Explorer, Chrome, Opera si Safari

Scris de

Top 5 Browsere in 2011Pentru ca in 2010 m-am saturat pana peste cap de cat de des imi ingheata browserul preferat in paginile cu Flash, m-am decis sa imi reinstalez vechile amoruri ca sa am un 2011 lipsit de stres.

Am pornit cu Firefox 4 Beta, si imediat dupa instalarea lui am fost nevoit sa folosesc optiunea lor de feedback, pentru a raporta o problema. Aceeasi poveste cu transformarea browserului intr-o stana de piatra. Numai ca pe parcurs, m-am intrerupt si m-am decis sa raportez o alta inainte. Nu poti da feedback mai mare de 160 de caractere. Ceea ce se dovedeste atat enervant, dar si transforma aceasta optiune in ceva inutil. Partea buna e ca toate paginile se incarca foarte (dar foarte) rapid, chiar cu 10 taburi deschise.

Asa ca am folosit Firefox 4 Beta ca sa instalez Google Chrome. A durat mai putin de 1 minut si a mers ca pe roate. Dupa 5 minute de schimbat setarile implicite, si cateva minute de “navigat”, Chrome a parut un candidat serios la postul liber.

Drept urmare am folosit Google Chrome ca sa descarc Opera. Nu de alta, dar a fost pe vremuri ocupantul locului I timp de ani de zile, si sunt curios cum a evoluat. Mi-au placut designul si optiunile de customizare, insa viteza lui e vizibil redusa fata de cea a Firefox si Chrome.

Asadar l-am folosit sa descarc Internet Explorer 9 Beta. Dupa lungi asteptari pentru downloadul kitului de instalare, am avut surpriza sa aflu ca nu poate fi instalat pe versiunea mea de Windows, din cauza Service Packului. Ok, zic, sa incercam atunci cu Internet Explorer 8. Surpriza… pagina de download de pe siteul oficial nu functioneaza cum trebuie, si te baga intr-un ciclu ciudat, in care vrei sa downloadezi browserul dar ajungi pe pagina de cautare, de unde ajungi in pagina browserului, si tot asa, la nesfarsit. Singura optiune a fost sa il iau de pe un site extern. Cu tot necazul, macar functioneaza decent.

Cu toate astea, ca sa dau exemplul cel mai la indemana, lumea prefera din ce in ce mai mult Firefox. Pe Renne, in luna ianuarie, vizitatorii au folosit browserele in procentele urmatoare:

Firefox 44.91%Topul browserelor in Europa (2010)
Internet Explorer 24.36%
Chrome 23.35%
Opera 6.20%
Safari 0.87%

In Europa, in ultima luna din 2010, Firefox a trecut pentru prima oara in fata Internet Explorer, conform StatCounter.

Cat despre mine, ma bate gandul sa ma intorc la Firefox 2. Singurul care a mers perfect. Voi ce browser folositi?

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (5)

 

 1. florentin says:

  Firefox, pentru ca nu te omoara cu chestii inutile si agasante ca IE. Nu vreau reclama si linkuri directe la afacerea Microsoft, vreau simplitate si rapiditate, deci Firefox e raspuns la aceste cerinte…

 2. magog says:

  eu folosesc Internat Explorer, Mozilla, Chrome si Opera

 3. Opera rulz – imi ofera sincronizare cros-platforma intre 5 medii: calculator cu Windows, calculator de munca pe Ubuntu, smartphone cu Android, telefon cu Symbian.

  Da, se gaseste si pe iPhone.
  Bonus – e cel mai rapid si respecta standardele de web.
  Dezavantaj – nu poate fi imbunatatit cu extensii si aplicatii ca si Chrome.

 4. nasri says:

  nu stiu ce atata agitatie cu exlorer firefox si chrome ca sunt varza da varza merg ca melcu. opera e cel mai rapid oameni. safari am idee

 5. alex says:

  OPERA rulz!! Nu stiu de ce nu ti-a mers bine, mie imi merge exceptional. PLus ca am clientul de email, sincronizare si altele.

  Raman la Opera pentru daybyday si Firefox pentru development.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.