Cel mai mare furt de date din Coreea de Sud

Scris de

Logo-ul SK CommDatele personale a 35 de milioane de utilizatori au intrat in posesia hackerilor dupa ce au spart doua site-uri din Coreea de Sud. Acesta este cel mai mare atac cibernetic din tara.

Furtul nu este unul izolat. In ultimele luni, au existat mai multe atacuri asupra unor companii financiale, fapt ce a aratat vulnerabilitatea retelelor sud coreene.

Atacurile de joi au vizat informatii personale, printre care numere de telefon, adrese de e-mail, nume si date codate ale utilizatorilor.

Cat despre vinovati, exista cateva speculatii. In ultimele luni, au existat acuzatii impotriva Chinei cu privire la atacuri. Printre tinte, s-au numarat retelele Lockheed Martin si ale altor contractori ai armatei SUA. Au existat de asemenea si incercari de accesare a conturilor de Google mail ale oficialilor SUA cat si ale unor avocati Chinezi care se ocupa cu drepturile omului.

Coreea de Sud a intocmit recent un plan de securitate cibernetica, dupa ce au existat mai multe atacuri ale hackerilor impotriva unor agentii globale, companii si firme financiale sud coreene.

In aprilie, Nonghyup, o importata banca comerciala finantata de guvern, a cazut victima unor atacuri ce au dus la defectarea retelelor si au afectat milioane de utilizatori. Vinovati ar fi fost hackerii din Coreea de Nord, conform procurorilor din Seoul.

In mai, hackerii au accesat datele personale a 1,8 milioane de utilizatori ai Hyundai Capital, detinuta de Hyundai Motor si GE Capital International.

Politia investigheaza cazul si inca nu s-a cerut ajutorul autoritatilor chineze, spune un oficial al Korea Communications Commission.

Sursa: Reuters
Sursa foto: IT Times

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.