Chinezii au clonat iPhone 5 inainte de aparitie. Acum ameninta Apple cu judecata

Scris de

Credeati ca doar Samsung copiaza produsele Apple? Uitati-va mai mult spre China!

Dupa ce a lansat saptamana trecuta o clona de iPhone 5, un producator chinez ameninta Apple ca va da in judecata compania americana daca isi va lansa produsul in China. Motivul? Pentru ca a inregistrat designul. In plus, daca a aparut deja pe piata iar noul iPhone va fi lansat abia peste o saptamana, inseamna ca tot ce apare dupa este o copie, nu-i asa?

Telefonul se numeste GooPhone I5, insa, sub capota nu se afla nimic din ce gasim intr-un iPhone original. Acesta a fost fabricat dupa ce in presa, pe internet si pe blogurile de specialitate s-au tot scurs detalii si fotografii privind viitorul telefon Apple.
GooPhone I5 vine cu procesor quad-core Nvidia Tegra 3 tactat la 1,4 GHz, 1GB de memorie RAM si camera de 8 megapixeli. Ecranul este de 4 inci, aceeasi marime despre care se zvoneste ca va avea si iPhone 5, iar rezolutia este de 1280 x 720. Sistemul de operare este Android 4.0 Ice Cream Sandwich cu o tema care copiaza la perfectie iOS 6, inclusiv icon-urile sau functia slide-to-unlock.
Ba mai mult, e copiat inclusiv designul cu carcasa in doua tonuri de negru/gri, cat si butonul Home. Lansarea iPhone 5 e asteptata pe 12 septembrie, cand Apple are programat un eveniment in San Francisco. Compania GooPhone e inregistrata in Hong Kong si anterior a lansat clone si pentru alte produse de succes de la Samsung si HTC.

Suprarealist? Hilar? Patetic? Tot ce-i posibil. Desi un astfel de demers nu va avea succes, e ironic cum Apple are parte fix de tratamentul la care si-a supus toti competitorii. Anterior, Proview a incercat sa interzica iPad in China pe motiv ca are drepturile asupra marcii. Intre timp, a ajuns la o intelegere cu Apple.

Sursa: Gizmodo
Sursa foto: Metablog.it

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.