Soc pentru Apple: Proview, gata sa blocheze exporturile iPad din China

Scris de

Compania Proview Technology vrea sa blocheze exporturile de tablete iPad din China, masura care ar afecta puternic veniturile si profiturile gigantului Apple, din moment ce gadgeturile sunt asamblate pe liniile Foxconn din aceasta tara.

Proview, care realiza monitoare, a castigat recent o decizie in instanta privind numele iPad. Compania argumenteaza ca a avut un produs numit “iPad” inca din anii ‘2000. Apple argumenteaza ca a cumparat drepturile de la o subsidiara a Proview din Taiwan. Acestea nu acopera, insa, denumirea iPad in China, mentioneaza firma asiatica.

Proview a anuntat ca va solicita blocarea exporturilor de iPad iar compania a dat in judecata Apple pentru 1,6 miliarde de dolari.
Apple ar putea fi nevoita sa se inteleaga in afara tribunalelor cu Proview pentru brand, dupa cum a cerut Yang Long-san, directorul Proview. Ceea ce inseamna ca Apple e buna de plata.

Retailerii din mai multe orase chineze au primit in aceasta saptamana instructiuni din partea autoritatilor sa retraga iPad de la vanzare, potrivit presei locale, citata de Reuters.

Sursa: Reuters
Sursa foto: elec-intro.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] e ironic cum Apple are parte fix de tratamentul la care si-a supus toti competitorii. Anterior, Proview a incercat sa interzica iPad in China pe motiv ca are drepturile asupra marcii. Intre timp, a ajuns la o intelegere cu […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.