Cipurile ARM iau cu asalt si echipamentele telecom

Scris de

ARM Holdings, ale carei procesoare sunt folosite in marea majoritate a smartphone-urilor, e pe cale sa puna piciorul si in retelele in care acestea functioneaza, scrie Bloomberg.

Aceasta piata totalizeaza 9 miliarde de dolari, este dominata de arhitecturi ultraspecializate, cum ar fi cele ale Freescale, bazate pe procesoarele PowerPC de la IBM. Iar acum acest sector e vizat inclusiv dusmanul de moarte Intel. Daca deja HP lucreaza cu cipuri ARM pentru producerea de servere, retelistica ramasese neatinsa. Aceleasi “silicoane” vor fi directionate acum si catre statiile telecom si echipementele wireless, a anuntat Mike Inglis, seful unitatii de procesoare a companiei.

“Vor fi retele cu arhitectura ARM”, a spus Inglis la Congresul Lumii Mobile de la Barcelona. “Acestea sunt fermele de computere din spatele retelei mobile”, a continuat el.
Cipurile ARM consuma foarte putina energie comparativ cu cele x86 ale Intel, insa performantele sunt mult mai mici. Acestea devin, insa, din ce in ce mai bune, economisind in acelasi timp costurile cu electricitatea.
LSI Corp, a semnat deja la Barcelona o intelegere cu ARM Holdings pentru folosirea procesorului sau rapid in retelele mobile broadband, in vreme ce Texas Instruments va folosi designul ARM Cortex A-15 pentru a construi cipuri pentru infrastructura statiilor. Cele doua companii vor incepe productia intr-un an si jumatate.
LSI este o companie din California axata pe semiconductori, echipamente de stocare si retelistica. A fost fondata in 1981, are venituri de 2,01 miliarde de dolari (2011) si 4.730 angajati.

“ARM poate reduce consumul de energie al statiilor cu pana la 70%”, a declarat si Warren East, directorul executiv al ARM Holdings.

Sursa: Bloomberg

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] piata chineza. Iar mai nou ARM s-a extins pe segmentul jucariilor, electrocasnicelor si chiar si in telecomunicatii. Yassaie spune ca producatorii de cipuri precum Broadcom au dorit sa aiba la alegere mai multe […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.