Cisco: in 2016 vor fi mai multe gadgeturi conectate la net decat oameni

Scris de

Intre 2011 si 2016 cantitatea de trafic de date pe mobil va creste anual cu 78%, pe masura ce numarul gadgeturilor mobile conectate va depasi numarul oamenilor care vor convietui pe Terra in acel moment, potrivit unui studiu al Cisco.

Organizatia Natiunilor Unite (ONU) estimeaza ca planeta va avea 7,3 miliarde de oameni in 2016. In acel moment, potrivit indexului anual realizat de Cisco privind retelistica, vor exista mai bine de 10 miliarde de dispozitive, care vor genera un trafic de 10,8 exabytes in fiecare luna.

Asta inseamna circa 130 de exabytes de trafic mobil anual, ceea ce e echivalent cu 33 de miliarde de DVD-uri sau 813 cvadrilioane de SMS-uri, potrivit Cisco, cea mai mare companie de retelistica din lume, ale carei routere si switch-uri manageriaza traficul de net.

Marea majoritate a dispozitivelor in cauza vor fi smartphone-uri, laptopuri si alte gadgeturi portabile. De asemenea, conexiunile masina-masina vor atinge doua miliarde in 2016. Acestea sunt sistemele GPS din autovehicule, sistemele de supraveghere plasate pe flotele de masini sau cele de reglare inteligenta a consumului de energie din locuinte.

Consumul de date, in special video, va surmena retelele wireless existente, mai arata raportul.

La jumatatea anului trecut Cisco arata intr-un alt raport ca traficul de internet se va cvadrupla pana in 2015, in principal datorita telefoanelor inteligente, tabletelor si a electrocasnicelor conectate la Web.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Tumblr

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.