Consola portabila Nvidia Shield va costa 349 de dolari

Scris de

Nvidia a anuntat astazi ca va pune in vanzare consola Shield, care ruleaza sistemul de operare Android de la Google, la un pret 349 de dolari. Prezentata la CES pentru prima oara, consola mobila a luat prin surprindere pe toata lumea, mai ales prin intrarea Nvidia in acest domeniu.

Principala abilitate a gadgetului o constituie posibilitatea de a face streaming al unui joc ce ruleaza pe un calculator din apropiere. Desigur, acest PC trebuie sa aiba o placa grafica ci cip Nvidia.
Consola vine cu noul procesor Nvidia Tegra 4, 2 GB de memorie RAM, 16 GB pentru stocare, ecran de 5 inci cu rezolutia 1.280 x 720, GPS si mufa mini-HDMI, capabila sa scoata semnal 4K. Ruleaza cea mai noua versiune de Android, respectiv Jelly Bean 4.2.1, ceea ce inseamna ca suporta atat aplicatiile comune Android, cat si jocurile scrise special pentru cipurile Tegra. Nu exista, insa, camera si nici modem celular 3G sau 4G LTE.

In cele cateva luni scurse din ianuarie pana acum, designul consolei a mai fost polizat.
Pe de alta parte, streamingul gameplay-ului nu e asa de bine pus la punct in acest moment iar Nvidia a decis ca aceasta facilitate sa fie in stadiul “beta” cateva luni, pana cand se rezolva problemele tehnice. The Verge scrie ca, la un moment dat, semnalul dintre PC si consola se pierdea.

In privinta bateriei, Nvidia promite 5 ore de joc cu luminozitatea ecranului data la maxim, 10-12 ore de streaming dinspre PC si 20 de ore de vizionat filme.

Cat de mult este prea mult?

Pretul este, insa, o alta mancare de peste: la cei 349 de dolari e deja mai scumpa decat iPad Mini sau un smartphone, pe care se pot juca jocuri decente. Ba chiar este mult mai scumpa decat decat consola portabila PlayStation Vita de la Sony, care costa doar 249 de dolari si pentru care exista jocuri dedicate, ba chiar exista si un ecosistem de aplicatii. Aceasta nu vine, insa, cu Android si nici nu face streaming cu vreun PC.

Gadgetul va fi disponibil consumatorilor din SUA si Canada. Comenzile pot incepe de 20 mai.

Sursa: The Verge
Sursa foto: Phandroid

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] gasit o metoda de a ocoli dificultatile de rulare nativa: streamingul. Mai exact, ca si la consola Nvidia Shield, va exista o metoda de a transmite jocurile intre computerul de gaming si televizor. Compania a […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.