Cortana poate prezice rezultatele la campionatul mondial de fotbal

Scris de

cortanaMicrosoft aduce un concurent de renume pentru celebra caracatita Paul, care „prezicea“ si ea rezultatele Mondialului din 2010 din Africa de Sud: asistemul virtual Cortana, de pe Windows Phone.

Microsoft a adaugat capabilitati de predictie pentru Cortana inca de la finele saptamanii trecute, si, intre timp, aceasta a prezis cu succes un numar de meciuri, respectiv a identificat cu brio faptul ca Brazilia, Columbia, Olanda, Costa Rica vor merge mai departe, in sferturile de finala. Ulterior, a prezis si ca Franta si Germania vor trece de optimi, ca si victoria Belgiei asupra selectionatei SUA.

Cortana se bazeaza pe motorul de predictii al Bing, care anterior a votat si cine va fi eliminat sau va castiga o serie de show-uri, precum American Idol, The Voie sau Dancing with the Stars.

Microsoft foloseste o serie de modele pentru a evalua echipele participante la Cupa Mondiala, pe baza istoricului de victorii/egaluri/infrangeri, conditiile meteo, ora de joc, avantajul terenului propriu sau alti factori.

Noua functionalitate adaugata de catre Microsoft face parte din imbunatatirile regulate pe care gigantul din Redmond vrea sa le impuna la fiecare doua saptamani serviciului.

Cortana si-a primit numele dupa asistentul virtual din popularul joc Halo.

Sursa: The Verge
Sursa foto: Windows Phone Central

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.