Cum arata primul telefon BlackBerry cu platforma QNX

Scris de

Faceti cunostinta cu BlackBerry Colt! Acesta este numele de cod al primului smartphone BlackBerry bazat pe sistemul de operare QNX, prezent si pe tabletele PlayBook.

Telefonul va fi lansat in primul trimestru din 2012, va avea un procesor de 1 GHz fara a fi dual-core, insa asta s-ar putea schimba pana la data lansarii. De asemenea, ar putea veni fara BlackBerry Enterprise Server deoarece programatorii de la Research in Motion (RIM) intampina dificultati in codarea pentru noua platforma. Exact asta a facut si cu tableta PlayBook, care a aparut fara aplicatia nativa de email.

Asa cum apare in imaginea scursa pe internet si prezentata de Boy Genius Report, telefonul prezinta tastatura distinctiva pentru dispozitivele BlackBerry.

Informatiile sunt in concordanta cu declaratiile cu co-directorul Mike Lazaridis, care anunta in decembrie 2010 ca nu va plasa QNX pe telefoane pana cand vor aparea procesoare dual-core baseband. Acestea isi pot modula frecventa de la putin peste zero Hz pana la frecventa maxima, pentru a economisi energia bateriei. Nou-lansatele telefoane Bold 9900 si Torch 2 cu BlackBerry OS 7 au procesoare Qualcomm de 1,2 GHz si tot fara a fi dual-core.

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: Boy Genius Report

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] isi indreapta toate sperantele spre platforma QNX, primele telefoane cu aceasta urmand a fi lansate la inceputul anului viitor. Dar Alboni nu e prea optimist cu privire la asta. “Nu poti sa-ti pui toate oualele intr-un cos. […]

  2. […] decat cateva zile de la prezentarea de catre Research in Motion (RIM), a sistemului de operare BBX, urmasul sistemelor BlackBerry, ca iata a sosit si prima […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.