Dovada ca telefoanele BlackBerry vor rula aplicatii Android

Scris de

Daca deja se stia neoficial ca Research in Motion (RIM) testeaza modalitati de a face compatibile cele peste 130.000 de aplicatii ale Google Android pentru tableta PlayBook, iata ca au aparut si primele dovezi.

Producatorul aplicatiei ShopSavvy a postat pe blog ca potrivit propriilor inregistrari cineva din Waterloo, Ontario (Canada– unde este sediul RIM, nr) a rulat apaicatii ShopSavvy pentru Android pe cateva dispozitive variate BlackBerry.

Potrivit firmei, au fost inregistrate modelele de telefoane 8300, 8600 si 8250. Ori asta are sens daca BlackBerry OS poate suporta Java Virtual Machines si ar fi destul de usor sa compileze Android intr-una din acestea.
Noutatea este ca si telefoanele ar putea rula aplicatii Java, in vreme ce pana acum se astepta ca doar gadgeturile cu noul sistem de operare QNX, de pe PlayBook, vor putea folosi aplicatiile Android.

Desi BlackBerry a primit laude pentru tableta sa de 7 inci PlayBook, aceasta nu prea are aplicatii disponibile. Apple e asteptata sa prezinte miercuri noul iPad 2, in vreme ce Samsung, Motorola si LG au prezentat recent un val de dispozitive cu Android 3.0 Honeycomb.
Motorola Xoom a fost lansata saptamana trecuta in SUA.

Acum este interesant de aflat care va fi soarta magazinului online de aplicatii GetJar sau a producatorului de software Myriad, care a facut demonstratii la Barcelona pentru Alien Dalvik, un program ce poate rula aplicatiile Android pe multiple platforme.

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: voipphone-info.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] companii, nici pana acum nu are client de email. Pentru aplicatii, RIM are in plan sa dezvolte compatibilitatea cu cele de Android. Compania a tot amanat lansarea update-ului la QNX, sistemul de operare de pe tableta, dupa cum a […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.