Esecul Windows Phone 7 are si o parte buna: se ieftinesc telefoanele

Scris de

Desi Microsoft se lauda ca a livrat operatorilor 1,5 milioane de telefoane cu noul sistem de operare Windows Phone 7 in primele sase saptamani, au aparut deja primele semne ca platforma nu are mare atractie.

Dupa ce recent LG se arata “dezamagita” de evolutia vanzarilor la Windows Phone 7, iata ca saptamana trecuta au sosit si reducerile masive. Totul, doar-doar s-o impulsiona ceva.

TechCrunch nota recent ca unul din magazinele de retail ale Microsoft, din Oak Brook, Illinois, a decis sa ofere un discount de 51% din preturile telefoanelor Samsung Focus si HTC HD7 prin celebrul site de cuponari Groupon. Astfel, daca inainte de oferta cele doua dispozitive se vindeau cu 99 de dolari la abonament de doi ani, pe urma s-a ajuns la doar 49 de dolari cu abonamentul in cauza.

Ba mai mult, a luat si ceva vreme pana s-au vandut 20 de telefoane pentru a epuiza oferta.
Recent, Chitika Research a anuntat ca au existat mai multe cautari cu Windows 98 decat cu Windows Phone 7 (in fapt de doua ori mai mult chiar) si ca acesta din urma genereaza doar 0,44% din traficul generat de Android si iPhone combinat.

Desigur, in Romania, care e prin definitie tara de speculatori, n-o sa vedem prea curand astfel de reduceri…

De exemplu un HTC Mozart e la Orange 129 de euro la un abonament de 20 de euro cu optiunea My Smartphone de 8 euro activata iar la Vodafone un LG Optimus 7 porneste de la 249 de euro cu abonamentul Vodafone Complet 800 Internet pe mobil Plus pentru 2 ani. Cu banii astia iti iei linistit un LG Optimus One cu Android si scapi de abonament sau un HTC Desire HD, care e crema Android in Romania. Si ne mai intrebam dupa aia de ce e marja de profit de 30% in Romania si de 10% in SUA la operatorii telecom…

Probabil vor mai trece inca doi ani pana sa vina si la noi reducerile respective.

Sursa: RENNE
Sursa foto: TechCrunch

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

 1. Marius says:

  Stiu ca avem tendinta de a negativiza TOTUL in Romania. Inainte de asta insa, va rog faceti un calcul pe ansamblu: priviti care este pretul abonamentelor in SUA si Europa de vest si pe urma veti intelege de ce operatorii vestici isi permit sa subventioneze mai mult terminalele.
  Ca idee, un Samsung Omnia 7 este circa 600 EUR pret nesubventionat.

  A, si o nota: pot spune ca sunt bine informat… locuiesc departe de Romania la ora actuala.

 2. – HTC Mozart la 129 euro cu abonament de 28 de euro
  – LG Optimus 7 porneste de la 249 de euro
  Astea ti se par preturi mici? Nu sunt nici la telefoane nici la abonamente, mai ales ca dolarul e devaluat fata de euro…

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.