Facebook a cenzurat activistii in timpul nuntii regale

Scris de

Mai mult de 50 de grupuri britanice de activisti pretind ca paginile lor au fost scoase de Facebook in timpul sfarsitului de saptamana.

Vineri, UCL Occupation, care are o campanie impotriva majorarii taxelor universitare, a raportat ca gigantul social a oprit pagini mergand de la Save NHS pana la York Anarchists. Protestele vin in momentul in care nunta regala a costat 20 de milioane de lire sterline.
Facebook a anuntat anumite grupuri ca paginile lor au fost mutate deoarece violau tehnic termenii si conditiile din licenta. Mai exact, ei foloseau un profil personal pentru a reprezenta un grup, in loc sa foloseasca exact optiunea de Grup sau cea de Pagina.

Dar totul sugereaza ca sincronizarea Facebook cu nunta regala este suspicioasa. “Oricum ar fi, este un abuz scandalos al Facebook de a distruge arbitrar comunitati online construite in multe luni si ani”, potrivit UCL.
The Open Rights Group arata, in schimb, ca grupurile sterse incalcau termenii Facebook dar au fost scoase doar paginile britanice si doar cele cu vederi de stanga.

Facebook o ia pe urmele Apple si dicteaza cu de la sine putere ce e bine si ce e rau pentru utilizatorii sai. Ceea ce nu prea suna a internet liber, nu? Pentru ca nu e: atat Facebook, cat si iTunes/App Store sunt doar niste cotloane, fundaturi ale web-ului, magneti de utilizatori dar si o mare putere a detinatorului.

Poate 4chan/Anonymous vor avea ceva de spus si in privinta asta…

Sursa: TG Daily

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Unele companii, precum Google, au gasit metode de a ocoli blocada. Altele, ca Amazon, Apple si Facebook, cenzureaza cu de la sine putere… Tehnologia ne ofera posiblitatea de a participa activ la […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.