Facebook dezvolta, in secret, un telefon care sa concureze Chrome OS

Scris de

Facebook dezvolta un telefon mobil, potrivit unei surse citate de TechCrunch. Sau mai exact, realizeaza software-ul pentru telefon si lucreaza cu o alta companie pentru construirea in sine a telefonului.

Exact acelasi lucru il face si Apple cu iPhone 4, realizat de Foxconn, sau Google, al carui Nexus One este realizat tot de niste taivanezi, HTC.
TechCrunch mentioneaza ca Facebook a inceput lucrul la proiect anul trecut, cand Google a anuntat Nexus One, compania fiind ingrijorata de cresterea influentei platformei iOS a Apple, care insufleteste iPhone, iPod si iPad si a Androidului lui Google.
In plus, compania crede ca aplicatiile de Facebook pentru cele doua platforme nu sunt de ajuns pentru a contracara amenintarile pe termen lung.

Facebook vrea sa integreze mai mult lista de contacte cu alte functii din telefon si nu poate realiza asta decat daca controleaza sistemul de operare. Doi angajati din varful Facebook, Joe Hewitt si Matthew Papakipos, lucreaza in secret la proiect. Hewitt a ajutat la crearea browserului Firefox si a lucrat la Parakey, inainte ca aceasta sa fie achizitionata de catre Facebook in 2007. Parakey n-a fost lansat niciodata si era descris ca un “sistem de operare bazat pe web”. Hewitt a creat si toate aplicatiile Facebook de iPhone si aplicatiile native, dar a renuntat anul trecut.

Papakipos a fost si el in conducerea proiectului Chrome OS, realizat de Google, pana in iunie, cand a renuntat si a trecut la Facebook. Google vrea sa faca populare in randurile consumatorilor serviciile bazate pe cloud-computing, unde datele sunt stocate online pe servere. Companiile deja incep sa foloseasca aceste solutii care le aduc reduceri de costuri. Compania va lansa Chrome OS pentru tablete si netbook-uri in iarna acestui an.

TechCrunch extrapoleaza pe urma cum ar arata telefonul: sa fie ieftin pentru a ajunge la cat mai multi, eventul tineri si cu o integrare mult mai mare a serviciilor oferite de Facebook. De exemplu, facturile sa fie platite cu Facebook Credits. Cam cum Google si-a integrat serviciile in Android si urmeaza sa vanda, de exemplu bilete de avion sau muzica, exact ca iTunes, pe propria platforma. Sau cum Amazon a realizat Kindle, iar dispozitivul a devenit cel mai bine vandut produs al retailerului online iar cartile in format electronic le-au depasit pe cele clasice.

Ba mai mult, se speculeaza ca realizatorul telefonului va fi INQ. Spotify anunta ca lucreaza la un telefon cu firma in cauza anul trecut. Iar cele doua companii, INQ si Facebook, impart un investitor comun, magnatul Li Ka-Shing din Hong Kong, cu o avere estimata la circa 16,2 miliarde de dolari.

Sursa: Tech Crunch
Sursa foto: Tech Crunch

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] de curand Symbian si a renuntat. In plus, exista o avalansa de viitoare sisteme de operare precum telefonul Facebook, ori platforma comuna a producatorilor japonezi sau cea a operatorilor telecom din Europa, ce se […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.