Facebook Phone va fi realizat de HTC

Scris de

HTC va lansa doua “telefoane Facebook” la Congresul Lumii Mobile, care va avea loc luna viitore la Barcelona.

Acestea vor rula o versiune modificata a sistemului de operare Android, vor purta brandul Facebook si culoarea albastra distinctiva, potrivit unor surse citate de CityAm.com. Cel putin unul dintre ele va avea tastatura QWERTY, scrie si SlashGear.
Telefoanele vor prezenta in special mesajele si evenimentele de pe reteaua sociala pe ecranul de start iar alta zona de integrare va fi posibilitatea de a suna sau scrie mailuri prietenilor folosind informatiile stocate pe Facebook.
Unul din creatorii Firefox, Joe Hewitt si Matthew Papakipos, fost lider la echipa Google Chrome, sunt banuiti a fi in spatele lansarii.

Deocamdata nici HTC si nici Facebook nu au comentat pe tema dar este cert ca reteaua tocmai ce a anuntat acum doua zile achizitia platformei de reclama pe dispozitive mobile Revel8tion, de presupus pentru tintirea mai buna a celor 200 de milioane de utilizatori (din totalul de peste 600 de milioane) care folosesc aplicatiile sale mobile, dupa cum scrie PC Magazine.
Zvonurile infirma datele initiale despre “telefonul Facebook”, din septembrie 2010, cand TechCrunch spunea ca gigantul social colaboreaza cu INQ.

Detalii noi

Tot ieri, cei de la BoyGeniusReport au primit informatii de la o persoana care pretinde ca a facut parte recent intr-un focus grup pentru un dispozitiv care pare a fi un “telefon Facebook”. Pe baza intrebarilor din sesiune a rezultat o serie de noi caracteristici ale dispozitivelor:
1- Cupoane care se activeaza imediat si transfera in telefon daca esti in apropierea magazinelor cu reduceri si astfel de oferte. Practic suna ca “Facebook Deals pe steroizi”.
2- Un GPS care sa fie mereu pornit si care sa fie asemanator cu Google Latitude. Serviciul va face chack-in automat si va imparti informatii despre locatia ta cu prietenii.
3- Aproape nimic sau deloc stocare pe telefon; totul este trecut prin cloud computing, stocat pe servere online, de la contacte la date sau filmulete etc.
4- Va avea camera dar fotografiile vor fi automat incarcate si tinute pe servere online.
5- Un sistem de notificare ce aduna intr-un mare inbox toate mesajele primite: SMS-uri, emailuri, mesaje de pe Facebook, mesagerie instant.
Dispozitivul in sine nu a fost numit niciodata ca “telefonul Facebook”, dar persoana in cauza sustine ca a discutat peste o ora despre retele sociale si intrebari specifice de genul “cate fotografii incarci zilnic pe Facebook”.

Ce cred eu

Facebook este prin definitie un sistem de “cloud computing”, tinand toate datele clientilor in fermele sale uriase de servere. Asadar detaliile din focus grup pot duce cu gandul la un telefon Facebook. Numai ca daca abia acum se face un focus grup, HTC nu poate scoate de la naftalina un telefon in mai putin de o luna. Ceea ce face suspecte ambele zvonuri. In schimb, are sens ca HTC sa faca telefoanele respective, la compania taiwaneza apeland si Google pentru Nexus One sau T-Mobile pentru modelul MyTouch 4G. In schimb, un telefon axat pe cloud-computing va avea nevoie de mult trafic de date, abonamente mari si retele telecom performante. Iar un astfel de gadget va putea fi lansat cel mai devreme spre finele anului. Insa ceva-ceva tot se intampla, mai ales ca inca din toamna se stia ca lucreaza la un soft bazat pe Android. Asa ca nu ne ramane decat sa asteptam pana la Congresul de la Barcelona. Sa speram insa ca nu vom avea parte de un Microsoft Kin vopsit albastru.

Sursa: CityAm.com
Sursa foto: Android Central

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] din ele”, mai scrie Pisek. Desigur, e vorba de celebrele “Facebook phones”, unul realizat de HTC iar celalalt de INQ. Presa a scris inca de anul trecut ca Facebook vrea sa creeze un sistem de […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.