Fujitsu, Lenovo si Razer vor lansa tablete cu procesoare Intel

Scris de

Intel se pregateste sa injecteze viata in lumea tabletelor si a lansat procesoarele Atom Z670 cu numele de cod “Oak Trail”.

Compania ne-a anuntat sa ne asteptam la 35 de “tablete si design-uri inovative” de la companii precum Fujitsu, Lenovo, Razer si Viliv, care sa foloseasca noile cipuri. Este de remarcat lipsa din lista a unor giganti precum Dell, HP, Acer si Toshiba.
Procesoarele Z670 ruleaza la 1,5 GHz si promit suport pentru 2GB RAM si video full HD la 1080p, cu ajutorul graficii integrate Intel GMA 600.
Tabletele care le vor integra vor aparea in mai, a mai anuntat gigantul semidonductorilor. Deocamdata se stie sigur ca vor suporta sistemul de operare Windows 7 insa vestea cea mare este despre disponibilitatea pentru Android. Dara asta doar daca Google va face disponibil sistemul de operare pe platforma x86. De asemenea, va suporta MeeGo, platforma sustinuta, dupa cum se stie, de Intel.

Deocamdata lumea procesoarelor mobile si pentru tablete este dominata de cipurile ARM.

Speram macar in aparitia hibridului pe care Samsung l-a aratat la CES, sau minunatia prezentata de Razer.

Sursa: www.itproportal.com
Sursa foto: VentureBeat

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.