Vaticanul zice ca hackingul e bun

Scris de

Dupa ce presa i-a portretizat drept niste criminali cibernetici fara niciun fel de etica sau principii, incet-incet hackerii si-au recapatat locul in constiinta lumii actuale.

Si nici nu mai merita sa mentionez filozofia din “Manifestul hackerilor” sau ultimele incercari de a destabiliza sistemele inchise si a promova libertatea si posibilitatea alegerii. Cum sunt cele politice, precum ajutorul dat de hackerii Anonymous in revoltele din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, sau cele de zi cu zi, jailbreaking-ul facut de hackeri pentru iPhone si consolele Play Station 3 de la Sony. Plus cei care ajuta la gasirea de gauri de securitate in programe si astuparea lor. Facebook a tinut astfel de concursuri de hackerit iar festivalul “Pwn2Own” se desfasoara anual.

Iar acum, bineinteles, Biserica Catolica se da cum bate vantul. Parintele Antonio Spadero a scris un articol in Civilta Cattolica in care lauda spiritul hackingului.
Filozofia hackerilor incurajeaza creativitatea si impartitul resurselor cu altii, se opune controlului, competitiei si proprietatii private, observa Spadaro.
Si mai spune ca hackerii crestini vad simt ca “munca” lor e “o forma la participarea in creatia Domnului”.

Ceea ce ridica mai multe intrebari filozofice. Sfantul Petru foloseste la poarta Raiului un iPad in loc de o carte cu numele mortilor? Ingerii stiu sa scrie scripturi Java? Moise este pro sau contra Adobe Flash? Cand Iisus revine, va folosi Linux? Error 404, file not found este o manifestatie a Iadului?

Pentru ca daca e asa, inseamna ca pot gasi un hack pentru a ocoli sistemele de anti-virusi celesti astfel incat sa pot intra in Rai…

Sursa: SlashGear
Sursa foto: SlashGear

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.